Fiol sommarkurs barn Distans Live

Plats Distans

Vi erbjuder fiolkurser för dig som är nybörjare, för dig som spelat länge och för dig som inte spelat på några år men vill komma igång igen.

Boka nu

Vem kan gå kursen? 

Du som vill spela fiol! Du behöver inte ha några förkunskaper och du behöver heller inte kunna läsa noter.

Mål

Målet med kursen är att deltagarna som nybörjare kan spela några enklare låtar på fiol och kan grunderna i fiolspelet efter avslutad kurs.

Kursinnehåll

Kursen är för nybörjare och vi arbetar praktiskt med enkla melodier. Vi lyssnar på varandras spel och lär oss grundteknik. Vi går även in på notläsning, rytmik, spelergonomi och samspel.

Obs! Varje deltagare behöver en egen fiol.

Kursupplägg

Kursen går 5 gånger i en vecka. Totalt 7 studietimmar. Vi använder Zoom. Gruppundervisning i liten grupp, max 4 personer.  

Litteratur/material

Kurslitteratur ingår ej i kursavgiften. Vilket material som används på kursen meddelas i kallelsen eller fakturan. Läraren använder sig också av extramaterial för att göra undervisningen omväxlande och stimulerande.

Kursen genomförs helt online via Zoom. Du behöver därför tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internet uppkoppling. 

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra kurser erbjuder fortsättnings nivåer. För dig som vill utveckla ditt fiolspel mer personligt så finns det individuella kurser där vi arbetar med de tekniker, stilar och låtar du är intresserad av. För mer information kontakta: anisa.pasic@folkuniversitetet.se

 

Observera att du ska ange barnet som deltagare vid bokning (barnets namn och personnummer).

Kursledare

Cvetana Balaban

Cvetana är en masterutbildad violinist och violast med lång erfarenhet från både symfoni och kammarorkester. Hon har också flera års utbildning inom piano med tillhörande examen.

Cvetana har stor ensemblevana i form av duo, trio, kvartett samt moderna sättningar med grupper som spelar pop, rock, folkmusik och jazz. Under de senaste åren har hon frilansat i Sverige, ofta i kyrkor kring jul, påsk och nyår och vid ceremonier som till exempel bröllop. Cvetana fick sin masterutbildning på Musikakademin i Belgrad och Kungliga Musikhögskolan Stockholm.

Cvetana har undervisat på kulturskolor i Sverige under flera år. Hon har även stor erfarenhet av online-undervisning.  

Cvetana Balaban, lärare på Folkuniversitetet i Södertälje

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
3 jun 2024 - 7 jun 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
mån 3 jun 2024 kl 17:45-18:45
  • tis 4 jun 2024 kl 17:45 - 18:45
  • ons 5 jun 2024 kl 17:45 - 18:45
  • tor 6 jun 2024 kl 17:45 - 18:45
  • fre 7 jun 2024 kl 17:45 - 18:45
Studietimmar
7
Kurs-ID
115757
Pris
945 kr