After beach-gitarr

Plats Stockholm

Under den här kursen får du med några enkla ackord lära dig att kombinera sång och gitarrspel.

Boka nu

För vem?

Kursen riktar sig till dig som vill öva upp din förmåga att sjunga till ditt eller någon annans gitarrkomp.

Förkunskaper

Kursen välkomnar både nybörjare och dig som har lite erfarenhet av gitarrspel. Det är inte nödvändigt att kunna läsa noter.

Kursinnehåll

  • Stämning av gitarren: Du får lära dig hur du stämmer din gitarr för att skapa en bra grund.
  • Ackordspel: Du kommer att bekanta dig med några grundläggande ackord och lära dig hur de passar ihop med sången.
  • Sång till gitarrkomp: Vi kombinerar sång med ackordspel och utforskar olika kompstilar. Du får möjlighet att sjunga medan du spelar gitarr.

Kursupplägg

Vi fokuserar på grundläggande ackordspel och att lära oss kompa sång medan vi spelar gitarr. Vi spelar i grupp med upp till 6 deltagare och anpassar låtval efter gruppens önskemål. Prata gärna med kursledaren om du har speciella önskemål. 

Schema

Kursen är schemalagd två gånger i veckan och pågår i tre veckor.

Utrustning

För att delta i kursen behöver du ha tillgång till en egen akustisk gitarr. Valet av gitarr är individuellt, och du kan använda antingen en stålsträngad eller nylonsträngad gitarr. Nylonsträngade gitarrer används oftast mer för klassisk gitarr, men du väljer själv om du vill använda stålsträngad eller nylonsträngad gitarr.

Fortsättningsmöjligheter

Prata gärna med din kursledare om vilken nivå och inriktning som passar dig bäst efter denna kurs. Vi erbjuder flera olika nivåer och inriktningar och genres både i gitarr och sång för att du ska kunna fortsätta utveckla ditt gitarrspelande och din sångutveckling med de tekniker, stilar och låtar som intresserar dig. Vi har även kurser i musikproduktion för dig som vill lära dig skapa egen musik.

Kursledare

Devrim Aydin

Sedan 1998 har Devrim Aydin undervisat i akustisk gitarr, elgitarr, elbas och piano samt musikteori, gehör och notläsning.

Han har även undervisat gitarrelever som ansökt och kommit in på skolor som exempelvis: Eriksdalsskolan, Engelbrektskolan, Fredrika Bremers Gymnasium, Rytmus, Nyköpings folkhögskola, Windmill Lane Recording Studios på Irland.

Devrim skräddarsyr kurserna efter elevens och gruppernas nivå och mål och väljer musikstil och låtar tillsammans med eleverna. Han undervisar både på svenska och engelska.

Devrim har studerat på gitarrlinjen vid Stockholms Musikkonservatorium (SMK) samt gitarrfördjupning på Los Angeles Music Academy (L.A.M.A). Han har turnerat med rockband som leadgitarrist bl.a. i Sverige, USA och i ett flertal europeiska länder. Väl hemma har han spelat i diverse teaterorkestrar, dirigerat musikaler och komponerat barnteatermusik.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 jun 2024 - 26 jun 2024
Måndag, Onsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
mån 10 jun 2024 kl 18:00-19:30
  • ons 12 jun 2024 kl 18:00 - 19:30
  • mån 17 jun 2024 kl 18:00 - 19:30
  • ons 19 jun 2024 kl 18:00 - 19:30
  • mån 24 jun 2024 kl 18:00 - 19:30
  • ons 26 jun 2024 kl 18:00 - 19:30
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
115783
Pris
1600 kr