Dans och keramik – skapande läger för dig
Välkommen till tre dagar fyllda av rörelseglädje, skapande och gemenskap. Här får du möjlighet att uppleva dansens positiva effekter utan krav på prestation. Vi tränar balans, styrka, smidighet, hållning och kreativitet – oavsett tidigare erfarenhet är du varmt välkommen att vara med.
Med en blandning av stilarna jazz och contemporary fokuserar vi på rörelseglädje, avkoppling och gemenskap. Varje danspass börjar med en dansant uppvärmning, följt av improvisationsövningar där du får utforska din egen kreativitet och lära känna gruppen. Vi lär oss även koreografier tillsammans och avslutar passen med lugnande avslappning.
Lera och kreativt skapande
Under eftermiddagarna arbetar vi i Folkuniversitetets keramikverkstad. Med stöd av en erfaren keramiker får du möjlighet att skapa fritt i lera i en inspirerande och tillåtande miljö.
Vårt läger bygger på Dans för Hälsa-metoden, som används för att stärka både fysisk och psykisk hälsa. Forskning från Örebro universitet visar att kravlös dans kan minska stress, förbättra sömn och ge ökad livsglädje.
Praktisk information
Datum: 16–18 juni Plats: Balettkademien, Nygatan 43
Program:
Måndag
10.00–12.00 Danslektion med Lena & Lina
12.00–13.00 Lunch
13.00–15.00 Keramiklektion med Ingela
Tisdag
10.00–12.00 Danslektion med Lena & Lina
12.00–13.00 Lunch
13.00–15.00 Keramiklektion med Ingela
Onsdag
10.00–12.00 Danslektion med Lena & Lina
12.00–13.00 Lunch
13.00–15.00 Avslutande aktivitet med Lena & Lina
Avgift: 695 kr. Lunch och mellanmål ingår varje dag.
Vid matallergier eller behov av specialkost, vänligen meddela oss i förväg på lina.ahlstrom@folkuniversitetet.se.
Vi vill att alla som vill delta ska ha möjlighet att vara med. Om du önskar reducerad avgift, kontakta gärna lina.ahlstrom@folkuniversitetet.se. Vi möter varje förfrågan med respekt och förståelse.
Vi ser fram emot att dansa, skapa och inspireras tillsammans med dig i sommar!
Kursledare
Lina Ahlström
Lina Ahlström är en engagerad och erfaren lärare som strävar efter att främja fysisk hälsa och mentalt välbefinnande hos sina elever.
Lina har en bakgrund som både danslärare, leg. fysioterapeut och yogalärare erbjuder Lina en mångsidig kompetens som kombinerar konstnärlighet med vetenskaplig anatomisk kunskap.
På Danslinjen undervisar Lina i mental träning, anatomi, kost & näring samt yoga.
Efter att ha studerat Danshögskolans danspedagogutbildning i Stockholm mellan åren 1998-2001 arbetade Lina under många år som danslärare vid ett flertal olika skolor och företag, bland annat Viktor Rydberg gymnasium Jarlaplans estetiska program, Fryshusets gymnasium och Sollentuna kulturskola. Hon har även utbildat sig till yogalärare och undervisat ashtangayoga på Yogashala Stockholm.
2019 fortsatte Lina att fördjupa sina kunskaper genom att studera till fysioterapeut vid Umeå universitet, där hon tog examen år 2022. Som fysioterapeut har Lina bland annat jobbat inom primärvården, vilket har gett henne en bred erfarenhet av att arbeta med människors hälsa och välbefinnande på flera olika plan. Denna kombination av både konstnärlig utbildning och anatomisk expertis ger henne en god förmåga att förstå och stödja dansares behov.

Lena Sahlén
På Balettakademien Umeå har jag undervisat i bl.a. Jazz, balett, contemporary jazz, phenomenal vibe, barndans, dansmix, knattedans, Preparanden, JDL, BAUD, Dans för Hälsa osv i olika nivåer och åldrar.
ANSTÄLLNING & SCENERFARENHET
Norrlandsoperan - Dansmingel solo innan Cullbergbalettens föreställning 2019
P3 Guld, Dansare för Tove Styrke- Ludvig Daae Partille arena 2018
Bingolotto, Dansare för JLC - Bingolottos studio 2017
Lotta på Liseberg, Dansare för E-Type 2018
Melodifestivalens öppningsnummer i Göteborg 2017
UTBILDNING
Instruktörskurs - Dans för Hälsa 2023
Balettakademien Göteborg - Dansutbildningen 2016-2018
Luleå tekniska universitet i Piteå - Ämneslärare dans, inriktning gymnasiet, 2011-2016
Steps on Broadway i New York - Certifikat från 15 veckors program inom International student visa Program, 2013-2014
Balettakademien Umeå - Ettårig yrkesförberedande danslinje, 2010-2011

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Umeå