Kursupplägg:
Barnen får utlopp för sin rörelse- och dansglädje samtidigt som de introduceras till balettens grunder. Genom fartfyllda, dansanta och lagom utmanande rörelser som polkasteg, hoppsa-steg, snurrar och hopp övar vi musikalitet, koordination, koncentration och improvisation. Lektionerna är anpassade efter barnens mognad och kombinerar dans i olika tempon – fort, långsamt, hårt och mjukt – med fantasi och skapande. Pedagogiken fokuserar på korta, intensiva aktiviteter som stärker barnens samarbetsförmåga, trygghet och gruppkänsla.
Innehåll:
- Introduktion till balettens grunder på ett anpassat och lekfullt sätt.
- Träning av musikalitet, koordination, koncentration och improvisation.
- Fantasifulla övningar som uppmuntrar kreativitet och rörelseglädje.
- Fokus på samarbete, trygghet och att fungera i grupp.
Åldersangivelser:
Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart.
För att delta i en 5-6 årsgrupp ska en ha fyllt fem år vid kursens start.
Bra att veta:
- Undervisningen ackompanjeras av musiker.
- Vid bokning, ange barnets namn och personuppgifter.
- Kursen hålls på svenska.
Kursledare
Margit Tenkanen
Margit har fått sin utbildning på Kungliga Operans Balettelevskola 1973-1979. Hon sökte sig vidare till Stella Mann School Of Dancing i London där hon också nådde en andra plats i Ballet Competition I.S.T.D och fick stipendium att stanna i London.
Margit har arbetat utomlands under 22 år som dansare, balettmästare och koreograf vid bland annat Wiener Volksoper i Wien, Landestheater i Innsbruck, Brussels Ballet, repetitor, Yantra i Bryssel, The Loft i Bryssel, Friedrichstadt Palast i Berlin, Concour De La Dance Classique Choreographie i Paris, Carina Versijl Balletschool i Den Haag, Conservatorium i Antwerpen, Rotteramse Dansschool i Rotterdam, Leidse Balettschool i Leiden, Cats i Amsterdam. Samt i Japan och Hongkong. Här i Sverige har hon varit gästbalettmästare vid Kungliga Operabaletten i Stockholm.
Hennes fokus ligger på teknik och personlig utveckling. Hon undervisar även inom healing, yoga, pilates och buddhism.

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm