Arbetsrätt Distans Live

Plats Distans

En distanskurs som riktar sig till dig som redan kan grunderna i den svenska arbetsrätten och vill få en fördjupad förståelse för hur du kan resonera i arbetsrättsliga situationer. Kursen ges helt online i Zoom.

Boka nu

Denna kurs riktar sig till dig som redan kan grunderna i den svenska arbetsrätten och vill lära dig mer om hur domstolen resonerar i arbetsrättsliga frågor. 
Kursen är även en naturlig fortsättning för dig som läst folkuniversitetets grundkurs i arbetsrätt och vill lära dig mer.
Eftersom arbetsrätten är ett område som starkt påverkas av tidigare domar och rättsliga beslut, struktureras kursen kring praktiska fallstudier som är förankrade i befintlig rättspraxis.
Du kommer bland annat att lära sig resonera kring frågor om arbetsgivarens rätt att leda och fördela arbetet, arbetsgivarens omplaceringsskyldighet och uppsägning på grund av personliga skäl.

Kursinnehåll

  • Arbetsgivarens rätt att leda och fördela arbetet
  • Arbetsgivarens omplaceringsskyldighet
  • Uppsägning på grund av personliga skäl
  • Skäl för avskedande
  • Diskrimineringsgrunder

Målgrupp

Kursen riktar sig till HR-specialister, personalchefer, företagsjurister och andra yrkesverksamma som hanterar personalfrågor och har ett behov av att fördjupa sina kunskaper inom arbetsrätt.

Arbetssätt

Kursen kommer att använda sig av praktiska case-övningar och diskussioner baserade på domstolspraxis. Deltagarna kommer att få möjlighet att analysera och lösa arbetsrättsliga spörsmål.

Kursen är helt online. För att delta behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Inga speciella program behövs. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Förkunskapskrav

För att dra full nytta av denna fördjupningskurs bör deltagarna ha grundläggande kunskaper inom arbetsrätt eller arbetslivserfarenhet som gör att de kan relatera till kursinnehållet.

Studiematerial/Litteratur

Arbetsrätt 2023 (Åhnbergs förlag) och Arbetsrätt i praktiken, Viklund/Wästfelt.
Litteraturen ingår inte i kursavgiften och är inte obligatorisk utan valfri. Den är dock ett värdefullt komplement till kursinnehållet.

Kursintyg

Intyg utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som önskar det och som har varit närvarande minst 75% av tiden och förutsatt att hela kursavgiften är betald.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

 

Kursledare

Linda Inderdahl

Linda Inderdahl har med sin långa bakgrund inom arbetsrätten erfarenheter som sträcker sig över både den privata och den offentliga sektorn samt även EU-rätten

Att få undervisa och dela med mig av mina erfarenheter av arbetsrätten både gällande de praktiska samt teoretiska delarna är en glädje.

Att tillsammans resonera, vrida och vända på olika problemställningar sedan gemensamt komma fram till lösningar är en utvecklande resa för samtliga då det alltid kommer fram intressanta och nya infallsvinklar.

Linda Inderdahl

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
2 okt 2024 - 30 okt 2024
Onsdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
ons 2 okt 2024 kl 17:30-20:30
  • ons 9 okt 2024 kl 17:30 - 20:30
  • ons 16 okt 2024 kl 17:30 - 20:30
  • ons 23 okt 2024 kl 17:30 - 20:30
  • ons 30 okt 2024 kl 17:30 - 20:30
Studietimmar
20
Kurs-ID
408353
Pris
5395 kr