Praktisk arbetsrätt Distans Live

Plats Distans

En kurs för dig som i ditt arbete kommer i kontakt med arbetsrättsliga frågor eller vill få ökad förståelse av vad de olika lagarna i arbetsrätten faktiskt innebär rent praktiskt.

Boka nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som behöver kunskap och verktyg för att hantera personalfrågor och anställningar eller har ett intresse för arbetsrätt och anknytande ämnen.

Mål

Målet är att du skall kunna svara på de allra flesta frågor som de anställda är intresserade av att få svar på. Vanliga sådana områden rör lönefrågor, arbetstidsfrågor, semester, olika former av ledigheter samt semesterfrågor. Andra områden som vi behandlar är regler kring att avsluta en anställning, kollektivavtal och diskrimineringsfrågor. 

Under kursen går vi igenom regler rörande:

  • Arbetstider och olika ledigheter
  • Semester
  • Olika förmåner
  • Kollektivavtal och medbestämmande
  • Att avsluta en anställning
  • Diskriminering

Arbetssätt

Du behöver inte ha några förkunskaper för att tillgodogöra dig kursen på ett bra sätt. Vi varvar teoretiska genomgångar med exempel på vanliga frågeställningar som de anställda ofta har med lösningar på dessa. Du får tillfälle att ställa just dina frågor. Många praktiska tips och råd ges.

Litteratur/material

Kursmaterial ingår i kursavgiften och mejlas ut efter anmälan. Det är ca 100 sidor med det viktigaste du behöver känna till inom respektive område, varvat med exempel samt tips och råd. Du får även förslag på annan bra litteratur inom respektive område, under kursen, men behöver alltså inte köpa någon kurslitteratur. 

Övrig information

Kursen går på distans med livesända online lektioner där du kommunicerar direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet. Du kommer att få en Zoomlänk med kallelsen vid kursstart.

Kursledare

Peter Zackariasson

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner

Jag har under många år varit företagare i olika branscher. Jag har då själv tagit hand om HR-frågor, rekrytering och lärt upp mina ekonomiassistenter. Jag har även varit anställd som HR-ansvarig under några år. Detta har gett många praktiska erfarenheter som jag delar med mig av på mina kurser till Diplomerad ekonomiassistent, Diplomerad HR administratör, fördjupningskurser i arbetsrätt mm.

Privat tycker jag om att spara i aktier, det ger lite spänning och över tid brukar det ge en bra avkastning. Efter att ha hållit på med aktier i många år har jag börjat ge grundkurser i ämnet. Aktiekunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

ChatGPT kom i november 2022. Jag och en god vän skrev snabbt den första boken på svenska i ämnet. Vi har även kurser i hur man kommer igång med ChatGPT. Man fascineras av alla funktioner och tillämpningar som detta lilla sökfönster har.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Peter Zackariasson
Jurist, civilekonom, lärarexamen, fastighetsmäklarexamen, IPMA certifierad projektledare, lärarlegitimation i ekonomi och juridik mm.

Jurist, civilekonom, lärarexamen, fastighetsmäklarexamen, IPMA certifierad projektledare, lärarlegitimation i ekonomi och juridik

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Kursperiod
20 feb 2024 - 26 mar 2024
Tisdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tis 20 feb 2024 kl 18:00-21:00
  • tis 5 mar 2024 kl 18:00 - 21:00
  • tis 12 mar 2024 kl 18:00 - 21:00
  • tis 26 mar 2024 kl 18:00 - 21:00
Studietimmar
16
Kurs-ID
306223
Pris
3650 kr