Dropshipping och e-handel Distans Live

Plats Distans

Vill du arbeta med dropshipping och näthandel? På denna distanskurs kommer du att få insikter och strategier som är testade och beprövade och som ger dig fördelar och verktyg för att lyckas i den konkurrensutsatta världen av e-handel.

Boka nu

Förkunskaper:

Inga förkunskaper krävs. Kursen är utformad för både nybörjare och de med tidigare erfarenhet inom e-handel.

Mål:

Målet med kursen är att utrusta dig med tillräckliga kunskaper och färdigheter för att bedriva e-handel på heltid. Kursen strävar också efter att förbereda deltagarna för en framgångsrik karriär inom e-handel, med sikte på att bli E-commerce managers.

Kursinnehåll:

Kursen är uppbyggd av sex olika moduler där vi kommer att arbeta med följande ämnen:

  • Mindset för framgång: utveckla det rätta tankesättet för att övervinna utmaningar och nå dina mål.
  • Produktforskning och analys: lära dig konsten att välja lönsamma produkter och analysera marknadstrender.
  • Digital marknadsföring: få djupgående kunskap om Facebook- och TikTok-annonsering för effektiv kampanjhantering.
  • Teambuilding: förstå vikten av att bygga och hantera effektiva team för långsiktig framgång.
  • Logistik: få insikter om effektiva logistikstrategier för smidig och pålitlig produktleverans.
  • Kundtjänst Excellence: lära dig att skapa en kundtjänst som ger kunderna en positiv upplevelse.

Gruppstorlek

Antalet deltagare är begränsat till 12 personer.

Upplägg

Vi träffas totalt 9 sammankomster för teoretiska genomgångar via Zoom, online en gång i veckan. Förutom undervisningstillfällena online krävs det ett flertal timmar av hemarbete varje vecka som görs via Moodle. Moodle kommer att användas som en central plattform för våra asynkrona träffar och kursaktiviteter. Detta ger deltagarna flexibilitet att studera och delta i kursen enligt sin egen tidsplan. Genom Moodle kommer du att få tillgång till kursmaterial, inspelningar från lektioner, och andra resurser som stödjer ditt lärande. 

Tidsmässigt förväntas deltagarna att avsätta flera timmar varje vecka för att studera och utföra uppgifter via Moodle. Den exakta tidsåtgången kan variera beroende på kursmoment och individuell arbetsrytm, men en generell riktlinje är att förbereda sig för att lägga ner ungefär lika mycket tid som under de schemalagda lektionerna. Upplägget i Moodle kommer att följa kursens sex olika moduler, vilket speglar ämnena som behandlas under kursens gång. 

Varje modul kommer att innehålla material och uppgifter relaterade till det specifika ämnet, såsom läsning, videor, diskussionsfrågor och eventuella övningar. Kursledaren planerar att ha regelbundna avstämningar med deltagarna mellan  lektionstillfällen online, antingen via Moodle eller andra lämpliga plattformar, för att säkerställa att alla håller jämna steg och för att besvara eventuella frågor som kan uppstå. Gällande läxor och andra uppgifter förväntas deltagarna att aktivt delta i kursens olika aktiviteter, vilket kan inkludera både individuella och gruppuppgifter. 

Dessa uppgifter kommer att bidra till att fördjupa förståelsen för kursmaterialet och tillämpa det på verkliga scenarier inom ämnesområdet. 

Undervisningen kommer att varieras för optimalt lärande och inkluderar webinars, live events samt diskussioner i både stora och små grupper. Detta säkerställer en interaktiv och engagerande lärandemiljö.

Kompetensintyg 
Examinationsdelen kommer att bestå av uppbyggnad av en produkt, hitta en lämplig leverantör och skapa en marknadsföringsstrategi på sociala medieplattformar för att sälja produkten samt bygga en webbplats. I slutet av kursen, när du har klarat din examination får du ett kompetensintyg som bevis på att du har tillgodogjort dig och kan tillämpa de kunskaper och färdigheter som ingår i utbildningen.

Utrustningskrav:
Deltagarna behöver endast tillgång till en dator, stabil internetkoppling och en positiv mindset för att dra nytta av kursen. Deltagarna kommer att få tillgång till Zoom samt Moodle.

Kursavgift och betalning

Betalning av kursavgiften hanteras i sin helhet av Folkuniversitetet och faktura skickas ut i samband med kursstarten på hela kursavgiften. Det finns möjlighet att delbetala kursavgiften upp till 4 gånger under utbildningens gång. För mer information gällande delbetalning kontakta Roger Josefsson via mail roger.josefsson@folkuniversitetet eller telefon 08-55094934. 

Avbokning

Se här för avbokningsregler och anmälningsvillkorDet är av största vikt att varje deltagare läser dessa. Vid frågor kontakta kundservice eller ämnesansvarig. Avbokning av kursen görs till Folkuniversitetet.

 

Kursledare

Dominic Chabo

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
16 sep 2024 - 11 nov 2024
Måndag
Antal tillfällen
9
Första tillfället
mån 16 sep 2024 kl 19:00-20:30
  • mån 23 sep 2024 kl 19:00 - 20:30
  • mån 30 sep 2024 kl 19:00 - 20:30
  • mån 7 okt 2024 kl 19:00 - 20:30
  • mån 14 okt 2024 kl 19:00 - 20:30
  • mån 21 okt 2024 kl 19:00 - 20:30
  • mån 28 okt 2024 kl 19:00 - 20:30
  • mån 4 nov 2024 kl 19:00 - 20:30
  • mån 11 nov 2024 kl 19:00 - 20:30
Studietimmar
18
Kurs-ID
114865
Pris
5000 kr