Kändes rätt från början

Senast ändrad

Glenn Nilsson utbildade sig till fukttekniker på Folkuniversitetet i Göteborg. De kontakter han fick ledde till jobb på Polygon.

Glenn Nilsson, fukttekniker

Glenn Nilsson är utbildad sjökapten och hade varit på sjön i flera år. Men han tröttnade på att aldrig vara hemma i Göteborg och bestämde sig för att vidareutbilda sig. Att han skulle gå en YH-utbildning var självklart, men att valet föll på Fukttekniker var en slump.

– Jag visste hela tiden att det var just en YH-utbildning jag ville gå. Jag ville vara nära arbetslivet och komma ut från utbildningen med många användbara kontakter, säger Glenn Nilsson.

– Jag sökte flera olika YH-utbildningar som lät intressanta. Jag kom in på Fukttekniker och det kändes rätt redan från början, fortsätter han.

Det viktigaste för Glenn Nilsson var att han skulle få bra kontakter och utbildningen levde verkligen upp till förväntningarna. I dag jobbar han som fukttekniker på Polygon i Göteborg, ett företag som bland annat erjuder tjänster för skadebegränsning inom fukt- och vattenskador.

– Jag jobbar mycket med försäkringsskador. Om det till exempel är en diskmaskin som läckt åker vi ut mäter in skadan och ser till att den torkar upp på bästa sätt. 

I framtiden vill Glenn Nilsson jobba mer med utredningar inom fukttenik.

– Jag skulle gärna vilja arbeta med att räkna på konstruktioner och vara konsult i olika projekt. Det hade varit kul!