Bengt-Anders Andersson

Senast ändrad

Snickaren Bengt-Anders Andersson, 46, kände att det var dags att göra något nytt. Valet föll på Folkuniversitetets YH-utbildning till fukttekniker.

Bengt-Anders Andersson

Varför ville du studera till fukttekniker?

Jag är utbildad snickare och har arbetat som det i hela mitt liv. Jag hade börjat tröttna och ville vidareutbilda mig för att hitta suget att jobba igen. Jag snubblade över utbildningen på Arbetsförmedlingens hemsida och tyckte att den verkade intressant. Det var ett bra val – den passade mig som handen i handsken.

Så utbildningen motsvarade dina förväntningar?

Det gjorde den absolut. En av de saker som lockade mig var att den var arbetsmarknadsnära och kunde ge nya möjligheter till jobb. Jag praktiserade på Fukt i Väst AB. Efter examen anställde de mig direkt. Jag fick jobbet på basis av min utbildning och min bakgrund som snickare. Med min långa erfarenhet av byggbranschen tillfogar jag kunskap som breddar företagets kompetens.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Det är ett fritt och bekvämt jobb, även om det kan vara lite skitigt. Det finns jättemycket att göra och jag får ofta tänka till så det är verkligen rätt forum för mig. Våra byggnaders utformning och material utvecklas hela tiden. Det som är godkänt i dag skiljer sig från det som var okej för 20 år sedan. Som fukttekniker får jag chans att åtgärda det jag som snickare själv har ställt till med en gång i tiden, och det är ju faktiskt ganska roligt!