”Det är en lyx att få handledning av professionella retuschörer.”

Miriam Ventura är utbildad fotograf och när hon ville fördjupa sig i bildbehandling var yrkeshögskoleutbildningen Bildbehandlare ett självklart val. Närheten till yrkeslivet och att få lära sig av de bästa i branschen är det hon uppskattar mest med utbildningen. "Och ska du bli riktigt bra så är det massor av övning som gäller", säger Miriam.

Miriam Ventura.

Varför valde du att söka till yrkeshögskoleutbildningen Bildbehandlare?
− Jag är utbildad fotograf och bildbehandling har alltid varit en stor del av mitt arbete. Därför var det en självklarhet att vidareutbilda mig på yrkeshögskoleutbildningen Bildbehandlare och verkligen få ägna mig åt det jag älskar och brinner för.

Vad är det bästa med utbildningen?
− Det bästa med utbildningen hittills är de workshops med olika retuschbyråer som vi haft. Det gör att man kommer in i arbetsflödet och lär sig otroligt mycket. Det är en lyx att få handledning av professionella retuschörer som jobbar med bildbehandling varje dag.

Vad är det viktigaste du lärt dig hittills på utbildningen?
− Det viktigaste har nog varit att lära sig och förstå färghantering, olika utskriftstekniker och allt jobb som ligger bakom bildbehandlingsprocessen vilket också en viktig del av yrket.

Har du något råd till blivande studenter?
− Var beredd på att ägna all din tid till utbildningen och kom ihåg att övning ger färdighet.

Vad har du för framtidsplaner?
− Tanken är att jag ska börja jobba med bildbehandling direkt efter utbildningen. I framtiden skulle det också vara roligt att gå ihop med andra bildbehandlare och starta en egen retuschbyrå.