Trygg och effektiv väg till jobb

Monica Björk utbildar sig till Frontendutvecklare på Folkuniversitetet i Karlstad. På utbildningen lär hon sig precis det som krävs på arbetsmarknaden.

Monica Björk går en YH-utbildning till Frontendutvecklare på Folkuniversitetet i Karlstad

Varför valde du att gå en YH-utbildning?

YH-utbildningar finns för att fylla ett specifikt behov på arbetsmarknaden så det känns som en trygg och effektiv väg till jobb där man lär sig just det som krävs i arbetslivet. Jag har haft svårt att få jobb tidigare och har försökt mig på universitet utan framgång, så en YH-utbildning kändes smidigt.

Varför valde du utbildningen till Frontendutvecklare?

Mitt intresse för programmering började redan i tonåren när ”alla” skulle vara coola och ha en egen blogg. Jag ville förstås inte att min blogg skulle se ut som alla andras, så jag började lära mig hur jag kunde redigera koden själv för att få det att se ut som jag ville. Sedan har programmering dykt upp på gymnasiet när jag läste till elektriker för industrin och för sju år sedan träffade jag min sambo som jobbar med programmering. Genom honom har jag fått insikt i vad det är och vad man gör. Det har varit en enorm inspiration till att välja den här utbildningen. 

Vad tycker du är bra med din utbildning?

Kan jag säga allt!? Jag gillar att utbildningen är utformad så att den är så nära arbetslivet som möjligt. Vi pratar en hel del om arbetslivet också, om hur det ser ut där och hur dom det vi lär oss i skolan. Ibland refererar läraren till aktuella ämnen och artiklar inom branschen så vi inte bara lär oss yrket utan får komma in i branschen som helhet. 

Hur ser du på utbildningens inslag av lärande i arbete?

Vi har inte LIA förrän i slutet av utbildningen vilket jag tror är helt rätt tänkt. Jag ser fram emot det!