Läs tyska i Wien

Läs tyska i Wien på språkkurs med oss. Här finns nästan alla byggnadsstilar representerade och staden är full av pampiga byggnader. Kyrkor i romansk, gotisk och barockstil, klassicistiska och moderna byggnadsstilar och inte minst en hel del Jugendstil. Upptäck och boka våra språkkurser i tyska i Wien här.

läs tyska i wien på språkkurs med internationella skolorna

Wien var Europas musikstad och är än idag internationellt känd för sin stora musikscen. Här levde bland andra Mozart, Beethoven, Haydn och Schubert och detta har förstås satt stora avtryck i musikhistoren. På Wiener Konzerthaus kan den musikintresserade avnjuta en konsert med klassisk musik. Slottet Schönbrunn med sin vackra slottspark är väl värt ett besök och likaså Pratern, Wienarnas egen favoritpark. Här finns också ”Riesenrad”, det över 100 år gamla pariserhjulet från vilket du kan se hela Wien.

Naturligtvis måste man gå på en kaférunda och beställa kaffe och tårta – Wien är känt för sin anrika kafékultur. Ta även spårvagnen till Grinzig och gå på vinstugor och prova på österrikiska specialiteter.