Düsseldorf och Köln

Lär dig tyska kostnadsfritt genom en folkhögskolekurs! Vi erbjuder både nybörjarkurser och fortsättningskurser i Köln och Düsseldorf, samt en högskolekurs i Berlin.

Stadsdel i Düsseldorf dit vi du har möjlighet att åka för att lära dig tyska

Kulturstaden Düsseldorf har 600 000 invånare och befinner sig i hjärtat av Europa. Vår skola ligger mitt i stadens centrum. Runt hörnet finns shoppinggatan Königsallee, de japanska kvarteren, Altstadt (Gamla Stan) med sina många caféer och klubbar samt den vackra strandpromenaden. 

Köln ligger på drygt 30 minuters tågresa från Düsseldorf  och är Tysklands äldsta storstad. Det är också en av Tysklands populäraste studentstäder med 50 000 inskrivna studenter på Kölns universitet. Staden bjuder på ett brett kultur- och studentliv, gröna parker och trevliga bryggerier. Paris, Brüssel och Amsterdam ligger precis runt hörnet.

Berlin är metropolen som präglas av kreativitet, mångfald och en spännande historia. Högskolekursen är förlagd till Die Neue Schule, ett av stadens största språkinstitut. Undervisningslokalerna befinner sig i Wilmersdorf, centralt i västra Berlin. Det är en trevlig stadsdel med caféer, parker och små torg. På gångavstånd finns den kända shoppinggatan Kurfürstendamm. Varje vecka anordnar språkskolan kulturella aktiviteter och studentträffar.