Spanska i Havanna

Läs spanska i Havanna på språkkurs med oss. Staden Havanna (på spanska La Habana), grundades på 1500-talet och är idag Kubas huvudstad med drygt 2 miljoner invånare. Det är en fascinerande stad med storslagen arkitektur och en mycket speciell och charmig atmosfär. Upptäck våra kurser i spanska i Havanna här.

läs engelska i havanna kuba på språkkurs med internationella skolorna

Den gamla stadsdelen med sina vindlande gränder, är en spännande blandning av monument i barock och nyklassisk stil. 1982 blev stadsdelen uppsatt på UNESCO:s världsarvslista.

Här finns det många befästningar att besöka, till exempel Castillo de la Real Fuerza, stadens första befästning från 1500-talet, Castillo del Morro vid Havannas inlopp, San Salvador de la Punta och La Cabaña på östsidan med imponerande 1700-talsmurar. Varje kväll kl. 21 skjuts ett kanonskott som talar om att portarna i muren runt staden stängs.

Vid Plaza de la Catedral, ett av stadens vackraste torg, dominerar katedralen San Cristóbal, byggd 1748. På gatorna rullar amerikanska 50-talsbilar, och runt de vackra gamla torgen kan man vandra omkring och beundra kolonialbyggnader och njuta av salsamusiken som hörs överallt.

Havanna är inte en utpräglad shopping- eller restaurangstad, men du kan alltid äta gott och billigt på en så kallad ”paladar”, en slags restaurang i någons privata hem. Hotellen har också ofta barer och restauranger i sina takträdgårdar. Sent på kvällen kan du besöka någon av de många musikbarerna eller kanske något diskotek. Eller gå i Hemingways fotspår och beställ en mojito på La Bodeguita del Medio, Havannas mest berömda bar!