Språkkurser i Cuenca, Ecuador

Lär dig spanska i Cuenca. Den exotiska Stillahavskusten, Andernas majestätiska högländer, den hemlighetsfulla Amazonasdjungeln och de förtrollande Galápagosöarna bildar tillsammans ett land – Ecuador. Fyra geografiskt olika regioner, med sin egen kultur, sitt folk, klimat, sin skönhet och charm, bildar detta land och här hittar du Cuenca. Se vilka spanskakurser i Cuenca som är aktuella just nu.

läs spanska i cuenca ecuador på språkkurs med internationella skolorna

Tvärs igenom Ecuador går ekvatorn, därav namnet. Ett fridfullt land, fullt av överraskningar, befolkat av vänliga människor! Invånarna i Ecuador kallar Cuenca, eller Santa Ana de los Cuatro Ríos de Cuenca som är dess fullständiga namn, för sin vackraste stad. Det är landets tredje största stad och huvudstad i provinsen Azuay. Den grundades 1557 och har idag omkring ca 300 000 invånare. Cuenca ligger i Ecuadors södra högland, omkring 2800 meter över havet omgivet av Anderna, en knapp timmes flygresa söder om huvudstaden Quito. 

Besökare möter verkligen en underbar plats, full av elegans och kolonial charm. Cuencas kullerstensgator, stilfulla järnsmidesbalkonger, blommande torg, gårdar och religiösa konstskatter påminner om den långa föreningen med Spanien. Den gamla delen av Cuenca står idag på UNESCO:s världsarvslista. Klimatet är milt och beskrivs som ”vårlikt” året om. Dagarna är relativt varma och nätterna svalare. 

Cuenca utgör även en bra start för dem som vill se mer av Ecuador. Landet har ett stort nätverk av busslinjer som kan ta dig till fantastiska berg, vackra stränder och exotiska djungler.