Mandarin i Beijing/Peking

Läs mandarin i Beijing också kallat Peking på språkkurs med oss. Staden har ca 15 miljoner invånare och är med sin långa historia en fascinerande stad med massor av sevärdheter och historiska monument. Lär dig mandarin med några av våra språkkurser i Beijing / Peking.

läsa mandarin i beijing på språkkurs med internationella skolorna

I hjärtat av Beijing ligger Den Förbjudna staden, ett av världens mest storslagna kejserlig palats med, som det sägs, hela 9999 rum att besöka fördelade på 800 byggnader. Palatset är ett enda stort museum på ett område av 720 000 km² som omgivs av en hög mur med en port i varje väderstreck. Palatsets port kallas Den himmelska fridens port och framför den breder Den himmelska fridens torg ut sig.

Det finns många ”måsten” i Beijing, ett av dem är Himmelens tempel som byggdes år 1420 under Ming-dynastin och är fyra gånger så stort som Den förbjudna staden. Ett annat är Yihetuan, Sommarpalatset, en 800 år gammal park med den berömda Kunming-sjön och kejsarinnan Cixis privata opera.

7 mil utanför Beijing i Badaling, kan man promenera på en del av den Kinesiska muren, detta fantastiska monument som sträcker sig över 6400 km och vars allra första delar byggdes under Zhou-dynastin 1040 – 256 f. Kr. I Beijing finns naturligtvis också museer, olika marknader samt den centrala shoppinggatan WangFuJing med gallerior och restauranger.