Italienska i Elba

Läs italienska i Elba, Italiens tredje största ö med 30 000 invånare, endast två timmars färd från Florens. Det är en omtyckt semesterö med härliga sandstränder, dramatiska klippor, kristallklart vatten, böljande gröna kullar, antika borgar och slott och små, charmiga fiskebyar. Se våra språkkurser i italienska i Elba här.

läs italienska i elba italien på språkkurs med internationella skolorna

Via linbana kan man lätt ta sig till den högsta punkten på ön, Monte Capanne (1019 m ö h) varifrån man har en underbar utsikt över det varierande landskapet. Vädret är milt året runt och aldrig olidligt varmt på sommaren.

Elbas historia går tillbaka till stenåldern och har varit bebott sedan etruskerna. Romarna kom till ön på jakt efter mineraler och järn för tillverkning av vapen. Napoleon Bonaparte tillbringade här åren 1814-15 i exil. På senare tid har Elba gjort sig känt för sitt vin.

Idag är Elba och de andra omkringliggande öarna ett fridlyst naturområde. Havet kring Elba inbjuder till dykning och andra vattensporter. Samtidigt erbjuder Elba en aktiv semester i natursköna miljöer. Golf, ridning och mountainbike är några av de aktivitetsmöjligheter som finns. De andra omkringliggande öarna är också värda ett besök, dels för deras historia men också för deras rika naturliv.

Skolan ligger i Marciana Marina, en pittoresk fiskeby på Elbas nordvästkust med ett bra utbud av restauranger, barer och affärer. Här finns en vacker strandpromenad och en av sevärdheterna är ett torn från 1100-talet, byggt av Saracenerna. På somrarna ordnas en jazzfestival och man kan gå på utomhusbio eller besöka marknaden. Förutom bad vid någon av stränderna kan man ägna sig åt dykning eller segling. I närheten finns också möjlighet till vandring och att hyra mountain bike.