Engelska i Worcester

Studera engelska i vackra Worcester som ligger mitt i England och breder ut sig på ömse sidor om Storbritanniens längsta flod Severn. Staden har nästan 100 000 invånare och en lång historia. Här hittar du våra språkkurser i engelska i Worcester.

språkresa till Worcester

Staden är tillräckligt stor för att ha tillgång till allt inom shopping, restauranger, pubar och nöjen, men tillräckligt liten för att snabbt kunna orientera sig i. Atmosfären är varm och vänskaplig. Den imponerande katedralen från 1100-talet är den största sevärdheten. Här ligger bland andra King John begraven, den kung som undertecknade Magna Carta år 1215.

Worcester har många fina byggnader från Tudor-tiden och flera stora parker, varav en är Fort Royal Park som var slagfält under det engelska inbördeskriget. Det var här som Oliver Cromwell besegrade Prince Charles år 1651.

För den som är intresserad av bilar kan tilläggas att Worcester är hem för de berömda Morgan-bilarna. Likaledes världsberömda Royal Worcester porcelain factory grundades här och den traditionella Worcestershiresåsen tillverkas fortfarande på fabriken Lea & Perrin.

Worcester ligger även nära många sevärdheter i närheten, till exempel Warwick Castle, Cotswolds, Stratford-on-Avon, Hay-on-Wye ligger alla inom 1,5 timmes färd från staden. Med tåg kan man också ta sig lätt till Oxford, Windsor Castle, Birmingham och London.