Boende och resa Weymouth

Här ser du de olika typer av boenden i Weymouth som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. Våra boenden är alltid noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Storbritannien. Har du specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.

läs mer om boende och resa i weymouth

Värdfamilj
Inkvartering sker i delat rum i värdfamilj. Familjerna är speciellt utvalda och godkända av skolan. Frukost och middag serveras i familjen måndag till fredag, lunchen serveras i skolan. På helgen serveras alla måltider i familjen. Enkelrum kan fås mot ett extra tillägg på 720 kr för 2 veckor (i mån av plats). Behöver du specialkost (till exempel gluten- eller laktosfri kost), kan det fås mot ett extra tillägg på 600kr för 2 veckor.

Reseinformation
Flyg: London Heathrow
Transfer: En s.k. courier service ordnas av skolan varje söndag fram till den 13/8 mellan kl. 09.00 och 17.00 för att hämta kursdeltagare på Heathrow flygplats. En representant från skolan väntar i ankomsthallen efter pass- och tullkontroll med en skylt ”The Weymouth English Centre”. Han/hon bär en gul T-shirt och foto-ID. Observera att man kan behöva vänta i upp till 2,5 timmar på deltagare som anländer med andra flyg, därför är det bra om man försöker anlända mitt på dagen. På hemresan gäller samma service lördagar för flighter som går efter kl. 14.00. En representant från skolan följer med till flygplatsen och hjälper till vid incheckning. Pris t/r Heathrow 2600 kr. Restiden Heathrow - Weymouth är ca 2 timmar och 45 minuter. Om du anländer till en annan flygplats kan taxi förbeställas genom oss. Kontakta oss för priser.

För bussresa till/från Weymouth på egen hand finns information på www.nationalexpress.com. Restid ca 4-5 timmar.

Observera! En del flygbolag kräver att ungdomar under 15 år som reser ensamma måste ha en ledsagare som följer med till och från gaten. Hör med ditt flygbolag om vilka regler som gäller.