Läs engelska i Cambridge

Studera engelska i Cambridge som ligger 80 km norr om London och är känt för sitt världsberömda universitet, grundat på 1200-talet. Staden har ett rikt studentliv och är en fin blandning av historia och trender. Här hittar du våra språkkurser i engelska i Cambridge.

läs engelska i cambridge med internationella skolorna

Cambridge som ligger 80 km norr om London, är förstås mest känt för sitt universitet, som grundades på 1200-talet och stadsbilden domineras av de båda byggnaderna King’s College Chapel och universitetsbiblioteket. Här kan du gå en språkkurs i allmän engelska, affärsengelska eller juridisk engelska.

Universitetsbyggnaderna är arkitektoniska mästerverk, både de äldre och de mer moderna. Av de ca 109 000 invånarna är 22 200 studenter, vilket naturligtvis bidrar till den livliga studentkultur som sätter sin prägel på staden.

Under terminerna ordnas ett antal konserter, teaterpjäser och seminarier som är öppna för allmänheten. Många colleges har även förstklassiga körer som sjunger aftonsång dagligen och dessutom har konsertframträdanden. Den medeltida stadskärnan omges av en krök i floden Cam.

Här finns ett stort kulturellt utbud, flera museer, konstgallerier, biografer, bokhandlare och förstås en rad nattklubbar, restauranger och pubar. Cambridge Science Park är internationellt erkänd för forskning och utveckling. Cambridge är idag en härlig blandning av det traditionella och moderna, det historiska och trendiga!