Läs engelska i Boston

Studera engelska i Boston med oss. Staden ligger vid Atlantkusten i delstaten Massachusetts i New England i nordöstra USA och är en av landets äldsta städer. Den grundades av kolonisatörer år 1630 och har en rik ekonomisk och social historia. Man kan säga att USA:s historia började här och i staden blandas gammalt och nytt. Här hittar du våra språkkurser i engelska i Boston.

läs engelska i boston på språkkurs med internationella skolorna

Boston är kanske mest känt för USA:s äldsta och mest prestigefyllda universitet, Harvard. Här finns även ca 60 andra colleges och universitet och tillsammans drar de till sig hundratusentals studenter, vilket bidrar till stadens levande och ungdomliga atmosfär. Idag har Boston ca 600.000 invånare (ca 4 miljoner om man räknar hela storstadsområdet) och utgör ett centrum för högre utbildning och sjukvård.

Det finns mycket att se och göra i Boston. The Freedom Trail är en berömd historisk rundvandring i staden där man besöker 16 olika platser som spänner över 250 års historia. Leden startar i the Boston Common, en av USA:s äldsta allmänna parker. Faneuil Hall Marketplace är en gammal marknad som har blivit Bostons naturliga mötesplats. Det är idag ett shoppingcenter som har bevarat sin gammaldags charm, här finns massor av affärer och restauranger och det pågår ständigt olika evenemang.

Andra saker man kan göra är att ta en tur med de berömda svanbåtarna i 'the Public Garden Lagoon', besöka nationalparken 'Harbor Islands' som består av 34 öar eller 'Museum of Fine Arts' med allt från föremål från det antika Egypten till modern konst. Vill man lämna Boston kan man göra utflykter till Cape Cod, Maine och New York.