Boende och resa New York

Här ser du de olika typer av boenden i New York som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för USA. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.

New York

Värdfamilj
Manhattan (ca 40 - 45 minuters resväg till skolan): enkelrum med frukost: 14 200 kr för 2 veckor, med frukost och kvällsmål vardagar: 16 800 kr för 2 veckor. Minimum 2 veckor
Queens/Brooklyn (mer än 45 minuters resväg till skolan): enkelrum med frukost: 10 200 kr för 2 veckor, med frukost och kvällsmål vardagar: 11 800 kr för 2 veckor.

West Village Residence
Internationellt studenthotell i Greenwich Village, ca 15 min. färd till skolan med kollektivtrafik. Tillgång till tvättmaskiner, gym, trädgårdsterrass med fantastisk utsikt och grats Wifi. En depositionsavgift på 500 USD tas ut vid ankomst och återfås vid utcheckningen. Engångsavgift för nya sängkläder tillkommer med 80 USD. Från 18 år.

Enkelrum med privat badrum, inkl. halvpension: 6500 kr per vecka
Dubbelrum med privat badrum, inkl. halvpension: 5700 kr per person och vecka

Bokningsavgift West Village Residence tillkommer med 2200 kr.

Upper East Side Apartments
Lägenheter med 2 sovrum, badrum, fullt utrustade kök, luftkonditionering, Wifi, och tv med tillgång till tvättmaskiner och uteplats, ca 20 min. färd till skolan med kollektivtrafik. Lakan och handdukar ingår. Självhushåll.

Enkelrum med delat badrum i delad lägenhet: Kontakta oss för information.
Dubbelrum med delat badrum i delad lägenhet: Kontakta oss för information
Hel lägenhet med ett sovrum för 1-2 personer: Kontakta oss för information

 

Reseinformation
Flyg: New York
Transfer: Transport från flygplatserna Newark, LaGuardia och JFK till inkvarteringen kan bokas i förväg av oss. Pris 2250 kr för enkel resa från LaGuardia och JFK, från Newark 2750 kr.

Visum
Som svensk medborgare måste man ansöka om visum för vistelse i USA. För studier under 18 timmar per vecka räcker ett turistvisum, men för studier över 18 timmar per vecka rekommenderar skolan ett så kallat F1 visum, som bör sökas i god tid före avresan. I så fall kan du behöva ett I-20 formulär från skolan. Om du vill ha ett I-20 formulär, kontakta oss. Skolan behöver då en kopia av ditt pass och ett bankutdrag som visar att du kan betala kursavgift och uppehälle i New York. Kontakta Amerikanska ambassaden i Stockholm för vilka regler som gäller i ditt fall, tel. 08-783 53 00 eller gå in på https://se.usembassy.gov/. Om du inte är svensk medborgare, kontakta ambassaden för information om vad som gäller för din nationalitet