Boende och resa Kapstaden

Här ser du de olika typer av boenden i Kapstaden som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Sydafrika. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.

Kapstaden

Klicka här för boendepriser

Värdfamilj
Värdfamiljerna för kursdeltagare på skolan i Newlands bor längs tunnelbanelinjen mellan förorterna Observatory och Plumstead, ofta på gångavstånd till skolan eller en kort färd med tunnelbanan. De bor i hus med trädgård, ofta med pool. Värdfamiljerna för kursdeltagare på skolan i centrum bor i lägenheter i bostadsområden runt staden, vid kusten eller i de södra förorterna. Man tar sig till skolan med kollektivtrafiken, inga familjer bor med gångavstånd till centrumskolan. 

Värdfamilj standard: enkelrum med frukost och kvällsmål (halvpension)
Värdfamilj premium: enkelrum med eget badrum, något högre allmän bostadsstandard, frukost och kvällsmål (halvpension).

Studenthotellet GHS
Skolans eget studenthotell ligger i på gångavstånd från skolan i Newlands, shopping och lokaltrafik. Du bor i ett enkelrum och delar badrum, vardagsrum med TV, kök, trädgård och pool med andra studenter. Enkelrum med självhushåll.

Studenthotellet City Centre Residence
Studenthotellet ligger centralt mellan St Georges Mall och Adderley Street på en kort promenad från centrumskolan. Varje rum har kokmöjligheter och privat badrum. I byggnaden finns kafé och terrass. Enkelrum med självhushåll. 

 

Reseinformation
Flyg: Kapstaden
Transfer: Taxitransfer från flygplatsen till boendet rekommenderas av skolan och kan förbokas via oss. Obs! Om du bokar boende genom oss är taxitransfer obligatoriskt. Chauffören väntar i ankomsthallen med en skylt med ’Good Hope Studies’ logo.

Visum
Svenska medborgare behöver inte visum till Sydafrika för vistelser kortare än 90 dagar. Kontrollera att passet är giltigt mer än 30 dagar efter hemkomsten och att det finns minst två tomma sidor. För mer information kontakta Sydafrikanska ambassaden i Stockholm, tel. 08-660 76 93 eller gå in på ambassadens hemsida.