Boende och resa Kapstaden

Här ser du de olika typer av boenden i Kapstaden som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Sydafrika. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.

Kapstaden

Värdfamilj
Värdfamiljerna för kursdeltagare på skolan i Newlands bor längs tunnelbanelinjen mellan förorterna Observatory och Plumstead, ofta på gångavstånd till skolan eller en kort färd med tunnelbanan. De bor i hus med trädgård, ofta med pool. Värdfamiljerna för kursdeltagare på skolan i centrum bor i lägenheter i bostadsområden runt staden, vid kusten eller i de södra förorterna. Man tar sig till skolan med allmänna transporter, inga familjer bor med gångavstånd till centrumskolan.

Värdfamilj standard: Enkelrum med frukost och kvällsmål 4950 kr för 2 veckor, 9600 kr för 4 veckor.
Värdfamilj plus: Enkelrum med eget badrum, något högre allmän bostadsstandard, frukost och kvällsmål 6050 kr för 2 veckor, 11800 kr för 4 veckor.

Skolans studiehotell GHS
Skolans eget studiehotell ligger i förorten Observatory, ett populärt område med många restauranger och barer, mittemellan de båda skolorna (ca 20 min. färdväg). Du bor i ett enkelrum och delar badrum, vardagsrum med TV/DVD och kök med fyra andra studenter. Varje rum är utrustat med säkerhetsskåp och har tillgång till trådlöst Internet mot extra avgift. Enkelrum med självhushåll, 6400 kr för 2 veckor, 12450 kr för 4 veckor.

Studentrum
Budgetalternativ som rekommenderas till lite yngre kursdeltagare som studerar minimum 4 veckor. Du delar ett dubbelrum med en annan student och badrum, kök och vardagsrum med TV/DVD med 4 andra studenter. Ligger på gångavstånd till skolan i Newlands och ca 30 minuters restid till skolan i centrum. Del i dubbelrum med självhushåll 9100 kr för 4 veckor.

OBS! För alla boenden tillkommer ett högsäsongstillägg 5/1 - 29/3 med 170 kr per vecka.

Hotell
Det finns många vandrarhem, Bed & Breakfasts och hotell i Kapstaden. Kontakta oss för information.

För hotell som bokas genom oss tillkommer en bokningsavgift på 300 kr.

Reseinformation
Flyg: Kapstaden
Transfer: Taxitransfer från flygplatsen till boendet rekommenderas av skolan och kan förbokas via oss. Pris 410 kr enkel resa. Obs! Om du bokar boende genom oss är taxitransfer obligatoriskt. Chauffören väntar i ankomsthallen med en skylt med ’Good Hope Studies’ logo.

Visum
Svenska medborgare behöver inte visum till Sydafrika för vistelser kortare än 90 dagar. Kontrollera att passet är giltigt mer än 30 dagar efter hemkomsten. För mer information kontakta Sydafrikanska ambassaden i Stockholm, tel. 08-660 7693 eller gå in på www.southafricanemb.se.