Boende och resa

Här ser du de olika typer av boenden i Cambridge som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Storbritannien. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.

Cambridge

Priset för boende gäller söndag till lördag om inget annat anges.

Värdfamilj
Värdfamiljer på max 30 minuters promenadavstånd eller 5 minuters bussfärd från skolan.

Enkelrum standard med frukost och kvällsmål, 2600 kr för 1 vecka, 2200 kr per vecka från två veckor och uppåt.
Enkelrum 'executive' med privat badrum, frukost och kvällsmål, 3700 kr för 1 vecka, 3300 kr per vecka från två veckor och uppåt.

B&B och hotell
Det finns ett antal Bed & Breakfast och hotell i Cambridge och Girton av olika standard och prisklass, från ca 65 £ per natt och uppåt. Kontakta oss för information.

För hotell som bokas genom oss tillkommer en bokningsavgift på 300 kr.

Reseinformation
Flyg: London
Transfer: Det går direktbussar från alla Londons flygplatser till Cambridge busstation. Från Heathrow tar det drygt 3 timmar. Se www.nationalexpress.co.uk för mer information. Från busstationen tar du enklast en taxi till ditt boende. Du kan också via oss förboka en taxi direkt från flygplatsen. Pris enkel resa från Heathrow 2300 kr, från Gatwick 2500 kr.

Gör resan till en upplevelse! Ta tåg istället för flyg till slutdestinationen och gör stopp under vägen. Tips och hjälp med bokning kan du få av tågresebyråer. SJ hjälper också till med att boka tågbiljetter utomlands och kan tipsa om de bästa resvägarna. Du kan även köpa Interrailkort via dem. Läs mer på SJ:s hemsida.