Boende och resa

Här ser du de olika typer av boenden i Boston som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för USA. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.

läs mer om boende och resa i boston

Värdfamilj
Enkelrum med frukost 4100 kr för en vecka, 7300 kr för 2 veckor, med frukost och kvällsmål 4400 kr för en vecka, 7900 kr för 2 veckor. Lördag till lördag.

ESL Townhouse
Enkelrum i delad lägenhet, 510 USD per vecka.
Egen lägenhet för en person, 820 USD per vecka.
OBS! Tillkommer en bokningsavgift på 200 USD.

Hotell
Kontakta oss för information.

För hotell som bokas genom oss tillkommer en bokningsavgift på 300 kr.

Reseinformation
Flyg: Boston
Transfer: Transport från flygplatsen till inkvarteringen kan bokas i förväg genom oss. Enkel resa 1550 kr/person, t/r 2950 kr/person. För allmänna kommunikationer se www.mbta.com.

Visum
Som svensk medborgare måste man ansöka om visum för vistelse i USA. För studier under 18 timmar per vecka räcker ett turistvisum, men för studier över 18 timmar per vecka rekommenderar skolan ett så kallat F1 visum, som bör sökas i god tid före avresan. I så fall kan du behöva ett I-20 formulär från skolan. Om du vill ha ett I-20 formulär, kontakta oss. Skolan behöver då en kopia av ditt pass och ett bankutdrag som visar att du kan betala kursavgift och uppehälle i USA. Kontakta Amerikanska ambassaden i Stockholm för vilka regler som gäller i ditt fall, tel. 08-783 53 00 eller gå in på http://stockholm.usembassy.gov/. Om du inte är svensk medborgare, kontakta ambassaden för information om vad som gäller för din nationalitet.