Boende och resa Kairo

Här hittar du de boenden vi kan hjälpa till att förmedla i Kairo och annan information som kan vara bra att veta inför avresa.

läs mer om boende och resa i kairo

Skolans studiehotell Dokki
Dokki studiehotell har totalt 26 sovrum i luftkonditionerade lägenheter om 5 eller 3 sovrum i området Dokki. Badrum, vardagsrum och kök delas med de andra boende i lägenheten. Rummen städas 2 gånger per vecka. Lakan och handdukar ingår och byts en gång i veckan. Rökning är ej tillåten i lägenheterna. Pris enkelrum 5250 kr för 4 veckor, inkl. el, vatten, kabel-TV, wifi, städning, byte av sänglinne, tillgång till tvättmaskin och säkerhetsservice 24 timmar om dygnet samt busstransport, s.k. 'shuttle service', t/r mellan lägenheten och skolan (08.15 Dokki till skolan och 15.00 från skolan till Dokki). En depositionsavgift på 100 € tas ut vid ankomst, återfås vid avresa.

Lägenhet
Enkelrum i möblerad egen eller delad lägenhet, tillgång till kök, vardagsrum, telefon, tvättmaskin, TV. Pris ca 250-350 €/månad. Endast för längre perioder. Boka hotell för de första nätterna och tala med skolan som kan hjälpa till att ordna lägenhet.

Hotell
Centralt belägna 2 – 4-stjärniga hotell, ca 15 min. taxiresa från skolan. Pris enkelrum ca 25-70 €/natt, dubbelrum ca 40 –70 €/natt. Kontakta oss för mer information.

För hotell som bokas genom oss tillkommer en bokningsavgift på 300 kr.

Reseinformation
Flyg: Kairo
Transfer: Transport t/r flygplatsen - Kairo kan förbeställas genom oss och rekommenderas för dem som inte tidigare varit i Kairo. Pris 670 kr enkel resa, 1130 kr t/r.

Bra att veta

Visum
De flesta nationaliteter kan få turistvisum för en månad (studentvisum söks endast till universitetsstudier). Turistvisum köps i förväg på Egyptiska Ambassaden eller på flygplatsen vid ankomsten, innan passkontrollen. Kontrollera med ambassaden vilka regler som gäller om du inte är svensk medborgare.

Kostnader för uppehälle
Det är relativt billigt för européer att bo i Egypten. En måltid på en lokal restaurang kostar ca 5 USD/person. Måltider på internationella restauranger eller hotell kostar ca 20 USD/person (exklusive alkoholhaltiga drycker). Taxiresor är också billiga. Räkna med ca 280 – 300 USD/månad i kostnader utöver kursavgift och inkvartering.

Kultur
Egypten är företrädesvis ett muslimskt land och det är viktigt att respektera dess sedvänjor, särskilt ifråga om klädsel. Kvinnor bör undvika shorts, korta kjolar och ärmlösa toppar. Även om Egypten anses konservativt är Kairo kosmopolitiskt och tillåter alkohol. Det finns ett stort utbud av nattklubbar, restauranger och diskotek. När man väl har kommit underfund med hur Kairo fungerar är det en fantastisk stad att bo i och man kan känna sig trygg på gatorna.

Vaccination/medicin
Vaccination mot difteri, stelkramp, polio, hepatit och kolera rekommenderas. Däremot behöver man inte vaccineras mot gula febern. Tabletter mot malaria behövs inte heller. Ta med medicin som du behöver använda regelbundet.