Information om det rådande läget

De flesta språkskolorna har öppnat upp igen och tar emot kursdeltagare. Undervisningen och lokalerna är anpassade efter omständigheterna för att minimera riskerna och många skolor erbjuder även distansalternativ.

Vi på Internationella Skolorna håller oss uppdaterade om situationen på våra kursorter och följer UD:s rekommendationer. De europeiska länderna har olika regler när det gäller inresa. I vissa länder kan friskhetsintyg eller karantän krävas.

Man ska vara medveten om att det kommer att ta lite tid innan allt är som förut på skolorna. Räkna till exempel med att det kommer att vara färre kursdeltagare ett tag och att vissa fritidsaktiviteter inte kommer att kunna genomföras. Gemensamt för alla skolor är att man är mycket noga med att följa myndigheternas krav på social distansering och hygienrutiner, så att alla ska känna sig trygga, både på skolan och i sitt boende. Det är förstås också viktigt att själv respektera och följa lokala regler och förordningar.

UD:s rekommendationer

Med anledning av spridningen av coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande, avrådde UD från icke nödvändiga resor till alla länder från den 14 mars 2020. UD har hävt restriktionerna till bland annat Spanien, Frankrike, Italien, Portugal och Tyskland. I länder eller områden där UD avråder från resor sedan tiden före den 14 mars 2020, gäller dessa beslut. I UD:s app ’UD resklar’ hittar du aktuell information om vad som gäller i alla länder. Du kan även hitta mer information här.

Om- och avbokningsregler

Med anledning av att UD nu häver avrådan för resa till ett flertal länder, går vi tillbaka till våra vanliga anmälningsvillkor, förutom att du fortfarande kostnadsfritt kan boka om en kurs till ett senare datum om behov skulle uppstå. Här hittar du våra vanliga anmälningsvillkor.

Kontakta oss

Har du frågor gällande detta kan du alltid kontakta oss här eller på telefon 08-789 42 10