Marita Ahlgren

Utbildningsledare

Marita har en bakgrund som lärare inom möbeltapetsering på Tibro Hantverksakademi. Hon har även drivit eget företag inom möbeltapetsering där hon arbetat med kunder inom privat- och offentlig miljö samt till möbelindustrin. Några specialuppdrag hon haft i sin tapetserarverkstad är sadlar till veteranmopeder, flygplansstolar, läderrestaurering av Ferrari åt Braun Sports Car, prototypframställningar m.m.

Marita är utbildad produktutvecklare vid Textilinstitutet i Borås och har arbetat som bland annat designer/koordinator åt Lindex AB, hon var en av de två som startade Nordisk Designskola i Borås, hon har frilansat med uppdrag allt från kollektionsframtagning, grafisk design, illustrationer, till koordinator på JC inköp AB i Borås.

Som utbildningsledare brinner Marita för att få arbeta med människor i ett ständigt utvecklingsarbete där Tibro Hantverksakademi ska vara det självklara valet för de som vill bli hantverkare. Med hennes bakgrund som egenföretagare inom två branscher och hennes arbete och erfarenheter som designer bidrar hon med stor kompetens i det utvecklingsarbetet.

”Atmosfären, kollegorna, den gedigna kompetensen som finns i huset och självklart de studerande gör Tibro Hantverksakademi unikt för mig. Att få arbeta med de studerande och deras olika mål i livet, och med sin utbildning, är fantastiskt utvecklande även för mig. Ingen dag är den andra lik, och vi jobbar nära varandra både bland personalen, mellan avdelningarna och mellan lärare och den studerande.” – Marita Ahlgren

Marita Ahlgren

Marita Ahlgren


Ring Marita Ahlgren på 0504-78 75 03

Mejla Marita Ahlgren marita.ahlgren@folkuniversitetet.se