Emilia Lehrgrafven

Lärare i träbildhuggeri och marknadsföring

Emilia Lehrgrafven är utbildad träbildhuggare och har en grund inom de flesta utbildningarna på Tibro Hantverksakademi efter att ha gått Inredning- och hantverksgymnasiet. Vid sidan av sin lärartjänst driver hon eget företag inom träbildhuggeri och ytbehandling där hon arbetar mot möbelindustri, återförsäljare och privatpersoner runtom i Sverige.

Emilia brinner för att skapa i trä och älskar att forma ett så gediget och levande material med samma verktyg och tekniker som användes på 1600-talet – och fortfarande kunna konkurrera med maskinerna! Målet med hennes skapande är att föra in traditionella tekniker i modern design, att sprida kunskap om yrket och inspirera andra att se hur kvalitativa, handgjorda arbeten är ett kulturarv värt att bevara.

Emilia arbetar i en levande tradition där kunskaper och erfarenheter förts vidare från mästare till lärling sedan medeltiden. Att arbeta praktiskt i verkstäderna, visa och förklara hur ett ornament är uppbyggt och låta de studerande pröva hur små justeringar gör skillnad på helheten anser hon vara att lära dem en yrkesstolthet som är viktig för att försvara hantverkets roll i framtiden.

Emilia trycker på vikten av att lära sig ett hantverk genom att öva, öva, öva samt att få möjligheten att praktiskt pröva olika sätt och alternativ för att se vad som fungerar och inte.

”Tibro Hantverksakademi har själ och bör upplevas av alla. Den stora styrkan är lärarna som är experter med den ena foten i yrkeslivet och den andra i skolan där de lär ut tekniker, kunskaper och erfarenheter till blivande kollegor. Vi har nio utbildningar under samma tak, vi samarbetar mycket över avdelningarna och varje studerande bygger sitt nätverk av framtida kollegor och samarbetspartners. Tillsammans håller vi branscherna vid liv.” – Emilia Lehrgrafven

Web: www.lehrgrafven.se 

Instagram: @design.e.lehrgrafven

Facebook: Design E. Lehrgrafven

Emilia Lehrgrafven


Ring Emilia Lehrgrafven på 0504-125 50

Mejla Emilia Lehrgrafven tibrotrabildhuggeri@folkuniversitetet.se