Aulikki Ravelin

Lärare i förgyllning

Aulikki Ravelin är utbildad förgyllare och har gått Konsthantverkslinjen med keramik som inriktning på Hellidens folkhögskola. Innan dess jobbade hon med administration i databranschen.

Vid sidan av lärartjänsten på Tibro Hantverksakademi driver Aulikki eget företag där hon skapar konsthantverk. Hon arbetar framför allt med skulptur i olika material, till exempel rakubränd keramik som hon gärna lägger bladmetall på. Aulikki har erfarenhet av att driva butik och bygga utställningar då hon i flera år medverkat i en konsthantverksgrupp som bland annat ställt ut i Smögen och på Liseberg.

Aulikki brinner för att lära ut förgyllning. Genom att kombinera gamla tekniker med moderna material för hon hantverket vidare. Från sina erfarenheter av administrativt arbete och eget företagande har hon också goda kunskaper om att strukturera, ordna och planera sin egen verksamhet, vilket hon förmedlar till de studerande.

”Det unika med Tibro Hantverksakademi är att vi har flera hantverksutbildningar under samma tak och att utbildningarna främst bedrivs praktiskt i verkstan där eleverna har mycket lärartid. Skolan erbjuder en mycket kreativ miljö där inga idéer är för tokiga för att prövas!” – Aulikki Ravelin

Aulikki Ravelin


Ring Aulikki Ravelin på 0504-125 50

Mejla Aulikki Ravelin tibroforgyllning@folkuniversitetet.se