Programfördjupning på JHG

Senast ändrad

Varje år driver våra ungdomar projekt av olika slag inom ramen för kursen entreprenörskap och specialiseringskursen som är kopplat till deras program. De lär sig entreprenöriella egenskaper och samtidigt fördjupar de sina ämneskunskaper inom ett område som de själv väljer. Flera projekt har vunnit priser genom åren och en del fortsätter att förverkliga sin idé efter gymnasietiden. Läs mer om dem här!

Så här presenterar några av natureleverna sina projekt:

Saccharum Dulcedo: Vårt projektarbete riktar in sig på blodsocker, där vi jämför socker och sötningsmedel.


BvP: Vårt projektarbete riktar sig in på fager, där vi kollar om fager kan påvisa fekal kontamination i vatten.

ThoughtLiberator:  Vårt projektarbete går ut på att framställa en plattform som är lättillgänglig för ungdomar i syfte att utmana negativa, ångestfyllda tankar. Detta sker genom KBT behandling och positiv psykologi.


G-Cigg:  Vårt projektarbete fokuserar på nedbrytningen av cigarettfimpar, samt de oförstådda konsekvenser som en snabbare nedbrytning kan medföra samt lösningar på dessa konsekvenser.


CIBUS PROCESSUS: Vi testar hur halten C-vitamin/Protein i olika livsmedel påverkas av tillagning på olika sätt. D.v.s exempelvis hur halten protein skiljer sig i en köttbit som är stekt respektive tillagad i ugnen.

AdTract: Vi undersöker vad som gör en människa attraktiv genom att utgå från olika kategorier tex kropp, ansikte, röst, samt ekologiska beteenden.


Aqinera 💙:  Vårt projektarbete söker ett enkelt sätt att desalinera vatten. För att göra detta har vi byggt en prototyp som vi hoppas ska kunna användas i de länder där man är i behov av detta.


WNP: Vi har tagit prover på vattendrag i nordvästra skåne för att se huruvida de är övergödda eller ej och sedan analyserat dessa.

Helios: Vi har undersökt möjligheten för att ersätta kärnkraft i den svenska elproduktionen.

 

Ni kan följa ungdomarna i deras resa på instagram. Sök projektnamn.