”Jag har aldrig haft så hängivna lärare som här.”

Senast ändrad

Joseph är uppvuxen i en musikalisk familj och har hållit på med musik så länge han kan minnas. Nu går han tredje året, ett extra år, på Vadstena Sång och Pianoakademi. Dagarna är långa men roliga och i Vadstena får han ro att utvecklas.

Bild för intervju Vadstena Sång och Pianoakademi

Berätta lite kort om dig själv.
‒ Jag heter Joseph Mossop och går mitt tredje år här i Vadstena vilket jag är otroligt glad för. Det vanligaste är att man går två år, men jag kände att jag behövde lite mer tid för utveckling och här i Vadstena finns alla möjligheter för det! Under de senaste åren har jag jobbat med min soloröst, och innan dess har jag sjungit mycket i kör och spelat cello.

Berätta om hur en dag på Vadstena Sång och Pianoakademi ser ut.
‒ Dagarna brukar börja med uppvärmning av kroppen, rösten och pianofingrarna. Sedan har vi ett längre pass med romansinterpretation där man tillsammans med sin pianistkompis framför den romans man jobbar med. Efter lunch finns det kanske tid för övning innan det bär av till pianolektionen. Övning. Kaffepaus. Mer övning. Gehör. Ännu mer övning. Sånglektion. Middag. Sen är det kvällen kvar och den brukar jag fylla med lite olika grejer, typ: öva, översätta romanser, plugga tyska eller laga matlådor. Dagarna är långa, men roliga!

Vad är det bästa med utbildningen?
‒ Det finns många bästa saker här! Alla kompisar som stöttar, peppar en och gläds med varandras framgångar. Det är viktigt med ett sånt klimat i klassen, och det har vi verkligen här. Lärarna ger en mycket inspiration, motivation och stöd. Jag har aldrig haft så hängiva lärare som här! Men också Vadstena, den perfekta studieorten. Lugnt, vackert, bra konsertlokaler och en intresserad och trogen publik.

Har du något råd till blivande studerande på Vadstena Sång och Pianoakademi?
‒ Sug åt dig all kunskap och musik du bara kan! Här har man tid att lära sig hur mycket som helst!

Hur ser dina framtidsplaner ut?
‒ Lite ovisst just nu. Jag och många av mina kompisar befinner oss i sökningstider till olika musikhögskolor. Jag söker till skolor i Sverige och i Tyskland så man får ju se om man kommer in någonstans...hoppas!