Om antagningsprovet

Alla behöriga sökande kallas till antagningsprov och du får din kallelse kort efter att ansökningstiden gått ut. I kallelsen får du mer detaljerad information om datum och tider för ditt prov, som beräknas ta en heldag. 

Vadstena Sång och Pianoakademi

Antagning på distans 2021

Bästa sökande till Vadstena Sång och Pianoakademi!

På grund av omständigheterna kring Covid-19 kommer vi i år att genomföra våra antagningsprov på distans.

Vi skulle förstås helst vilja få ta emot dig här i Vadstena, få träffa dig, få lyssna på dig live och visa dig vår fina skola i Rödtornet, men i rådande läge vill vi göra vårt bästa för att minska smittspridningen och inte ta några risker.

Vi ber dig därför nu att spela in video där du spelar/sjunger följande:

  1. Dina två eget valda stycken
  2. Ditt bi-instrumentstycke (valfri sång för pianister och valfritt pianostycke för sångarna)
  3. Det obligatoriska stycket (skickas till din e-post den 16/4, dagen efter ansökningstiden har gått ut).

På yh-antagning.se kommer du att kunna välja dag för antagningsprov i vecka 17 när du skickat in din ansökan. Fundera på vilken av dagarna 27, 28 eller 29 april som du önskar som antagningsdag. Den dagen kommer vi möta dig via den digitala mötestjänsten Zoom. Ladda ner den appen redan nu, så du är förberedd. Du får, när det närmar sig ansökningsdag, ett mejl med en länk till det möte som äger rum den dag du valt.

Tänk på följande när du spelar in:

  • Se till att du syns och hörs ordentligt! Det är extra viktigt för oss att kunna se hur du hanterar ditt instrument när vi inte kan ses fysiskt i samma rum. Vi vill till exempel kunna se hela dig när du sjunger eller spelar. När du spelar vill vi också kunna se dina händer vid tangenterna.
  • Har du möjlighet att få ackompanjemang är det värdefullt, men vi förstår givetvis om det inte är möjligt.
  • För sångsökande finns det en ljudfil nedan med en inspelad pianostämma till den obligatoriska sången, i hög respektive låg sättning. Använd den när du spelar in din video med den obligatoriska sången om du inte har tillgång till egen pianist. Uppstår det problem med detta så hör av dig så snart som möjligt.
  • Om du väljer att sjunga till det förinspelade ackompanjemanget på den obligatoriska sången ber vi dig att tänka på följande: vi önskar höra både dig och pianostämman på inspelningen men det viktiga är att vi hör din sång ordentligt. Se därför till att du inte har för hög volym på pianostämman.

Pianostämma Vinden och trädet

Ladda upp din/-a inspelning/-ar via Dropbox, Google drive, Youtube eller liknande appar/plattformar och klistra in länkar till dina inspelade filer i ett dokument. Ladda sedan upp dokumentet under punkt 5. Länkar till antagningsprov, under fliken Ansökningshandlingar på yh-antagning.se. 

Ladda gärna upp dina länkar så fort du har möjlighet, men senast den 22 april.

Om du har några frågor eller får tekniska hinder, kontakta utbildningsledare Anna-Carin Strand 

anna-carin.strand@folkuniversitetet.se