Josef O’Leary

Kompositionslinjen, år 2

Josef är 22 år och uppväxt i Örebro. Han går andra året på Kompositionslinjen.

Vem är du?

‒ Att sammanfatta ens person är för mig det svåraste som finns och i ärlighetens namn så vet jag nog inte riktigt vem jag är ännu. Jag är dock säker på att min största ambition i livet är att försöka utvecklas som människa. Jag har precis som många andra kreativa utövare svårt att separera mig själv från min musik och det är en klar underdrift att musiken är navet i mitt liv. Den förmåga jag värdesätter högst hos mig själv, och även hos andra, är den att kunna lyssna och vara bekräftande mot personen jag samtalar med. Jag upplever mig själv som en ganska positiv och lösningsorienterad person. 

Vad har du för musikalisk bakgrund?

‒ Jag började skriva låtar innan jag kunde spela något instrument. Med pappas diktafon spelade jag in musik och därefter följde flera år med undervisning i trummor och sång på kulturskolan. Jag hann även med orkester- och ensemblespel. I de tidiga tonåren började jag spela i band och under gymnasiet intresserade jag mig för den afroamerikanska musiktraditionen. Under mitt första år på folkhögskola studerade jag låtskrivandet och skrev mycket musik tillsammans med andra kurskamrater. Skrivandet har alltid varit det bestående i de olika musikaliska faser jag gått igenom. 

Vad har du för drömmar inför framtiden?

‒ Min dröm består i att få skriva musik på heltid till olika sammanhang och konstellationer. Jag vill främst verka inom konstmusiken och jobba med musik som är både traditionell och okonventionell. I nuläget är min ambition att jobba så hårt jag bara kan och lära mig så mycket som möjligt för att kunna söka in till en musikhögskola. 

Studerande Gotlands Tonsättarskola 2020/2022.

Josef O’Leary


Ring Josef O’Leary på 0498-65 50 50

Mejla Josef O’Leary tonis.exp@telia.com