Gitarrakademin

Konst- och kulturutbildning Trollhättan

Gitarrakademin är en kvalificerad utbildning med internationell prägel för dig som satsar på en yrkeskarriär som elgitarrist eller vill söka vidare till musikhögskola.

Sen ansökan Öppnas i ett nytt fönster Gitarrakademin, Grästorp, Folkuniversitetet
Omfattning
1 år (40 veckor)
Studietakt
Heltid
Antal platser
25
Årsavgift
140 000 kronor
Studiemedel
Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Du kan söka utökat lån, så kallat merkostnadslån, för att täcka hela årsavgiften.

Öppet för sen ansökan. 
Utbildningen startar i augusti 2024.

Spetsutbildning för elgitarrister

På Gitarrakademin utvecklar du de tekniska och konstnärliga färdigheter som krävs för att arbeta som elgitarrist i Sverige och internationellt. Du jobbar nära musikbranschen för att få de bästa förutsättningarna att möta arbetslivets krav. Under utbildningen har du en mentor, bygger nätverk och får förståelse för vad som krävs för att lyckas som elgitarrist.

Utbildningens innehåll

  • Ensemble och workshops med gästlärare
  • Enskild undervisning
  • Gehör och notläsning
  • Music Business
  • Musikteori
  • Rytmik
  • Studioinspelning

Nära musikbranschen

På Gitarrakademin möter du elgitarrister och andra musiker som medverkar som lärare och inspiratörer. Du får också träffa arbetsgivare och entreprenörer inom musikbranschen och spela in i en professionell studio. Förutom upplevelsen är syftet att du ska lära dig så mycket som möjligt om ditt framtida yrkesliv.

Professionella pedagoger

Alla Gitarrakademins pedagoger är aktiva musiker. Huvudlärare är Peter Friestedt som är en internationellt väletablerad gitarrist. Peter Friestedt är utbildad på Los Angeles College of Music och spelar med musiker från band som Toto och Chicago. Bland lärarna finns också Bengan Andersson, Pelle Holmberg, Rolf Jardemark och Ulf Wadenbrandt.

Vill du veta mer om Gitarrakademin?

Kontakta Johanna Hallqvist, utbildningsledare, på telefon: 0520-52 50 96 eller e-post: gitarrakademin@folkuniversitetet.se