Susanne Jaresand

Konstnärlig ledare på Yrkesförberedande dansutbildning, undervisar i rytmik/musik, impro/komp och koreografi

Susanne Jaresand är professor i rytmik och rörelse och verksam som koreograf. År 2014 tilldelades Susanne medel från Vetenskapsrådet för konstnärlig forskning, pågående, med frågor om begreppet lyssnande i dans och i musik.

Vid närmare femtio egna fria koreografier har hon även engagerats för ett stort antal uppsättningar på Stockholms främsta scener, bland annat på Kungliga Dramatiska Teatern, Drottningholms Slottsteater och Judiska Teatern. Susanne var huvudansvarig för divertissementet under Nobelmiddagen år 2000 med bland annat världsartisten Martin Fröst. Susanne har regisserat och koreograferat Kristinas Resa med dansaren Hans Nilsson för SVT och turné genom Europa med slutmål Rom. Hon har framställt tre uppsättningar på Norrlandsoperan med frilansdansare och Norrlandsoperans Symfoniorkester med musik av Allan Pettersson och Ingvar Lidholm, som också framfördes på Malmö Operan med samtliga dansare från Skånes Dansteater, och violinkonsert av Unsuk Chin med Anna Lindal som solist och dirigent Staffan Larson tolkat av nio dansare. Susanne har visat sina verk förutom i våra grannländer också i New York, London, Dresden (Hellerau) och Warszawa.

"Det jag upplever som är det berörande och meningsfulla är den naturliga rytmen och att följa en konstnärlig utveckling av varje individs egenart – i ett lyssnande tänkande och förhållningssätt."

Susanne Jaresand

Susanne Jaresand


Ring Susanne Jaresand på 08-789 41 20

Mejla Susanne Jaresand balettakademien@folkuniversitetet.se