Evelina Boström

Undervisar i modern/nutida dans och kontaktimprovisation

Evelina är utbildad på SKH, Stockholms konstnärliga högskola och har sedan 2012 arbetat som dansare, koreograf och pedagog.

Evelina undervisar i modern/nutida dans och kontaktimprovisation på Balettakademiens ettåriga Dansutbildning modern/nutida. Hon är dansare och koreograf till föreställningen Sadunära - en föreställning för barn och unga som produceras av ZebraDans i Stockholm. Föreställningen har spelats i bland annat Spanien, Sankt Petersburg, Island och ska till Madrid och Paris under våren 2020. Evelina driver även iDka - dansproduktion, en utforskande plattform för scenisk improvisation, tillsammans med Kerstin Abrahamsson.

 

"På mina klasser fokuserar jag på upplevelsen, helheten och på var och ens personliga utveckling. Min strävan är att lyfta individen och skapa en trygg gruppatmosfär där utforskandet står i fokus snarare perfektion. Jag arbetar med det sinnerliga, med multitasking och med den funktionella kroppen - i förhållande till gravitation, rum, tid och relationer till andra kroppar."

Evelina Boström

Evelina Boström


Ring Evelina Boström på 08-789 41 20

Mejla Evelina Boström balettakademien@folkuniversitetet.se