”Jag vill hålla på med scenkonst i alla dess former.”

Senast ändrad

Fabian Lexner är 23 år och går Dansutbildning modern/nutida på Balettakademien i Stockholm. Han har en bakgrund inom teater och ser dansen som ytterligare ett sätt att uttrycka sig konstnärligt. I framtiden vill han kombinera dans, skådespeleri och fysisk teater!

Fabian Lexner, studerande Balettakademien.

Berätta kort om dig själv och din bakgrund inom dans!
– Dansvärlden är väldigt ny för mig. Jag hade bara tagit några kvällskurser i dans innan jag började på Balettakademien. Jag har en bakgrund inom skådespeleri och fysisk teater, vilket gjorde att modern dans kändes som ett naturligt sätt för mig att bredda mig inom scenkonst.

Vad betyder dansen för dig?
– Det är ytterligare ett sätt att uttrycka mig konstnärligt. Dans är härligt och fritt, och det får mig att må bra!

Vad gör ni på utbildningen?
– Det är en bred utbildning. Vi djupdyker i många olika dansstilar med lärare som vi har under hela året, och som följer vår utveckling. Vi har även gästlärare som håller i enstaka lektioner, alla med olika ingångar och synsätt i sina genrer.

Vad drömmer du om att göra i framtiden?
– Jag vill hålla på med scenkonst i alla dess former och vill gärna syssla med mer fysisk teater och modern dans. Jag är intresserad av gränslandet mellan skådespeleri, fysisk teater och dans, och ser en framtid för mig där jag kan förena dem, och vara aktiv inom allihop.

Har du någon förebild inom dans eller någon stil eller kompani som du inspireras av?
– Jag gillar fysisk, akrobatisk dans, mycket partnering, och ett modernt uttryck. Dv8 Physical Theatre är stora förebilder på grund av deras sätt att blanda kropp, röst och dramaturgi. GN | MC är ett spanskt danskompani jag tycker mycket om på grund av deras användning av styrka och kroppsligt utforskande.