Benjamin Brandt

Undervisar i Contemporary och Contemporary jazz

Benjamin är utbildad vid Balettakademien i Stockholm och examinerades 2007. Efter Balettakademien har han fortsatt utbilda sig runt om i landet och i världen. Hans stil är främst inspirerad av hans tid i LA och NY.

Benjamin har under de tio senaste åren hunnit med att göra bland annat musikaler, turnéer, reklamer, jobbat på kryssningsfartyg, tv-produktioner och musikvideos. Alla dessa erfarenheter har inspirerat och skapat den koreografiska stil han har idag. Som pedagog har Benjamin undervisat vid kvällskurser, på grundskolor och på gymnasieskolors estetiska program, samt på flera olika utbildningar runt om i Stockholm.

"Nyckelorden för mina klasser är passion, frihet och att flytta gränser! Jag tror att alla har något speciellt som gör oss unika, och att i dansen är vi fria att ta till vara på det och vara den vi är. Vi börjar klasserna med en teknisk uppvärmning, fortsätter med styrka och stretch och sen över till diagonaler men huvudingrediensen i mina klasser är att dansa. Jag lägger stor vikt vid musikalitet och rytmik, men framför allt känsla! Jag hämtar inspiration från ren jazz till hiphop och allt som finns där emellan. Jag ser fram emot att träffa er på någon av mina klasser!"

Contemporary Jazz med Benjamin Brandt (länk till Youtube)

Benjamin Brandt

Benjamin Brandt


Ring Benjamin Brandt på 08-789 41 20

Mejla Benjamin Brandt balettakademien@folkuniversitetet.se