Amanda Norlander

Undervisar i Contemporary

Amanda Norlander är utbildad dansare vid LABAN i London, med examen Dance Theatre 2007. Hon är tidigare utbildad vid Balettakademien Stockholms yrkesförberedande linje.

Efter sin examen flyttade hon tillbaka till Stockholm där hon genom sitt företag WithinArt arbetar med dans och scenkonst som danskonstnär, pedagog och producent. Amanda har dansat i flera Site Specific föreställningar och samarbetar ofta med konstnärer från andra konstformer t.ex. film. Amanda har undervisat på Balettakademien sedan 2008 och hennes klasser innehåller både moment från de klassiska teknikerna inom contemporary, i kombination med nyskapande genom t.ex. improvisation och komposition.

"För mig är dans och rörelse magiskt. Det skapar ett fokus som gör att vi måste vara i stunden och på så vis släppa annat. Det är att utmana sig själv, med kroppen som redskap, göra det omöjliga möjligt utifrån var och ens förutsättningar. Men det är också att dela det vi gör med varandra, med en publik. Att bli sedd men också att se."

Amanda Norlander

Amanda Norlander


Ring Amanda Norlander på 08-789 41 20

Mejla Amanda Norlander balettakademien@folkuniversitetet.se