Charlotte Assarsson

Undervisar i balett

Charlotte Assarsson har en danspedagogutbildning i balett och barndans från Danshögskolan och har även många års erfarenhet av undervisning för barn, ungdomar och vuxna.

Hon har en bakgrund som professionell dansare vid dåvarande Stora Teatern (nuvarande Göteborgsoperan) och Kungliga Operan i Stockholm, samt som musikalartist vid Riksteatern och Oscarsteatern. För sin egen ensemble, Musikalteatern, har hon producerat och spelat i flera barnmusikaler, bland annat på Vasateatern i Stockholm och på turné runt om i landet. Charlotte undervisar också i pilates och har sin egen pilatesmaskinstudio vid Fridhemsplan i Stockholm.

"Danslek ska vara roligt, spännande och lärorikt i samspel med varandra och musiken. I en kombination av fartfyllda rörelser varvat med lugnare träning improviserar vi, lär oss steg och gör små sagodanser.I Balett från 7 års ålder fokuserar jag mer på att medvetandegöra träning, kroppshållning och musik samtidigt som det är härligt att dansa. Vi dansar fartfyllda och lugna danser tillsammans."

Charlotte Assarsson

Charlotte Assarsson


Ring Charlotte Assarsson på 08-789 41 20

Mejla Charlotte Assarsson balettakademien@folkuniversitetet.se