Agnes Sikström

Undervisar i Feminine Vibe och Hiphop

Agnes Sikström började dansa som 15-åring på Ekeby dansstudio i Uppsala. Redan efter första lektionen fastande hon för streetdance och hiphop och började fördjupa sig inom stilarna. Hon har sedan dess provat på allt från magdans, contemporary och LA-style, till Feminine Vibe och Afro House.

Agnes har även varit med i tävlingsgruppen "movements" med vilken hon deltagit i Svenska Mästerskapen.
Idag går Agnes på Scandinavian Dance Education i Stockholm och hon har bland annat medverkat i Theoz musikvideo, Hillsongs julshow "This is Christmas" och i en reklamkampanj för Melodifestivalen. Hon har också uppträtt på Nobelefterfesten och deltagit i hiphoptävlingen "Streetstar".

"Välkommen till min dansvärld! Här kommer du att få utforska ditt eget rörelsemönster, prova på olika rörelsekvalitéer och lägga mycket tid på att förbättra din kroppsmedvetenhet. Detta gör vi tillsammans genom att arbeta med lärorika övningar och olika typer av koreografier. Jag tycker om att involvera dynamik, rytmik, isolationer, nivåer, grooves och karaktär, samt vara öppen för influenser och inblandning av andra stilar i min dans. Var beredd på att släppa loss till allt från R&B, hiphop och soul, till funk, pop och afrikanska rytmer.

Som pedagog vill jag sprida dansglädje, bjuda på mig själv, inspirera och motivera mina elever till att alltid göra sitt bästa. Jag kommer att arbeta för att skapa en god och trygg stämning i kombination med fullt fokus och engagemang!"

Agnes Sikström

Agnes Sikström


Ring Agnes Sikström på 08-789 41 20

Mejla Agnes Sikström balettakademien@folkuniversitetet.se