Camilla Ekelöf

Konstnärlig rådgivare Dansutbildningen

Camilla Ekelöf är utbildad vid Danshögskolan, nuvarande Dans- och cirkushögskolan-DOCH, i Stockholm, samt i New York, där hon även arbetade som dansare under flera år. 

Under 7 år var hon konstnärlig ledare och koreograf för Regionteater Väst. Där skapade hon femton verk för ung publik.

Camilla Ekelöf koreograferar för musikteater, teater och opera på institutioner som Stockholms Stadsteater, GöteborgsOperan, Borås Stadsteater, Helsingborgs Stadsteater, Malmö Opera, Angereds teater, Folkteatern och Vasa Stadsteater i Finland m fl. 

Hon driver sin egen konstnärliga praktik i projektform sedan 25 år tillbaka. Hennes verk har spelats på Moderna Dansteatern, Orionteatern, Zebra Dans och Dansens Hus i Stockholm samt på teatrar i Sverige, Norge, Ryssland, Tyskland, England, Kenya och Tanzania. Under många år har hon samarbetat med scenkonstnärer från Kenya, Uganda och Tanzania och där skapat ett flertal dansproduktioner. 2010 startade hon streetdancekompaniet DDI-Dar es Salaam Dance International. 

Vidare har Camilla Ekelöf arbetat som kursledare på bl a DOCH, varit repetitör/koreograf assistent på Skånes Dansteater, undervisat och koreograferat för Balettakademien i Stockholm och i Göteborg samt på Iwanson i München. Hon är anlitad som gästlärare, coach och mentor i koreografi i Sverige och utomlands. 

Camilla Ekelöf har en master i fysisk gestaltning/Contemporary Performative Art ifrån Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Camilla Ekelöf

Camilla Ekelöf


Mejla Camilla Ekelöf balettakademiengbg@folkuniversitetet.se