Sök Meny
Languages Voices - Språkcafé

Languages Voices

Languages Voices- Språkkafé och APP

Relaterad information

Språkinlärning är en av de viktigaste prioriteringarna för en framgångsrik integration. Mobila applikationer är en effektiv utbildningskälla som kan vara specifikt riktade mot invandrare och flyktingar eftersom en stor andel av dem är digitalt kompetenta och letar efter nya möjligheter på nätet i sina värdländer. 

Genom deltagande i Language Voices språkkaféer, som är informella möten baserade på volontärarbete men också systematiskt organiserade får migranterna tillgång till sociala, informella miljöer i det nya värdlandet medan de integreras i en grupp av elever och handledare, vilket ofta är en viktig framgångsfaktor för att skapa ett kvalitativt liv i ett nytt land.

Projektet levererar en mobilapp för språkinlärning, den kommer att finnas på engelska, spanska, italienska, tyska, svenska, finska och de tre mest talade språken i partnerländerna. Dessa ska hjälpa flyktingar/invandrare att lära sig det lokala språket och bekanta sig med nya koncept i sina värdländer.

Appen kommer också att vara användbar för invandrare som redan bott och arbetat i sitt nya hemland en tid. Den kommer att täcka de ämnen som är nödvändiga under de första stegen av att leva i det nya landet och innehåller 2000-2500 ord och vokabulär som illustreras för att enkelt kunna förstå konceptet.

Gratis nedladdning finns från 06/2018 i större app-stores.

Partners

  • CoordinatorLearnmera from Helsinki, Finland
  • Folkuniversitetet Kursverksamheten vid Lunds Universitetet, Sverige
  • Stichting Vrouw en Welzijn, Geleen, Nederländerna
  • Bursa Eğitim ve Gençlik Derneği, Bursa, Turkiet
  • Heriot-Watt University Edinburgh, Storbrittanien
  • Our House Project, Woluwé-Saint-Pierre, Belgien
  • Centro Educacion Permanente Cehel, Albuñol, Spanien

Tid

Sept 2017 – Aug 2017

Kontaktpersoner 

Ingmarie.rohdin@folkuniversitetet.se
Asa.kajsdotter@folkuniversitetet.se

 

 

Har du frågor?

Kontakta
eu-kristianstad@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila