Sök Meny

MATURE 2.0 +45

MATURE 2.0 45+, som startade i oktober 2016, är ett projekt som vänder sig till vuxna över 45 års ålder och deras handledare. De mål som fastställs i projektet är att skapa nya verktyg för de som är över 45 år och står utanför arbetsmarknaden.

MATURE 2.0 +45 gör detta genom att:

1. Skapa förutsättningar för den digitala kompetensen och förbättra arbetskraftens kompetens, ett genombrott för vuxna äldre än 45 genom ett dynamiskt virtuellt centrum med resurser för utveckling av arbetsförmåga den digitala kompetensen.

2. Integrera vuxna aktivt i arbetet och den digitala miljön genom en app för mobila enheter som vuxna kan använda för att få ständig tillgång till handledning, erbjudanden om arbete och utbildning eller intressant information anpassad till deras profil.

Grunderna för utvecklingen av dessa mål och utformningen av materialet är dynamik, realtid, sammanlänkning och integration.

Detta arbete kommer att ske under en period av två år och materialet kommer att testas i en pilottest med 20 handledare och 40 vuxna fördelade mellan 4 länder (Spanien, Tyskland, Litauen och Sverige). Detta virtuella centrum och grundläggande appar i projektet är ett första steg i utvecklingen av framtida åtgärder av medlemmar i detta nätverk.
Projektnummer: 2016-1-ES01-KA204-024951

Partners

  • Koordinator - Fundación Laboral del Metal, Spain
  • Folkuniversitetet from Kristianstad, Sweden
  • DEKRA Akademie GmbH. Stuttgart * B2 Business Development International, Germany
  • Centre for Vocational Education and Research. Vytautas Magnus University, LithuaniaEstela Cantabra, Spain

Tid

1 oktober 2016 - 30 september 2018

Har du frågor?

Kontakta
eu-kristianstad@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila