Sök Meny
Match2NQF

Match2NQF

Projektet har gettyrkesutbildningsrådgivare, rådgivare och handläggare en handbok och en uppsättning med verktyg utvecklade tillsammans med experter. Verktygkan användas inom yrkesvägledning för att mäta förmågan hos personer med kompetenser och/eller brist på formella kvalifikationer och identifiera behoven av kvalifikationer/utveckla kompetenser i enlighet med nivåerna av EQF och nationella ramar för kvalifikationer

Relaterad information

Utgångspunkten för projektet är överföringen av Kode-NQF metodiken, som användes för första gången i KODE®-modellen för erkännande och validering av kompetenser, inklusive de som uppnåtts i icke-formellt och informellt lärande, med den europeiska ramen för kvalifikationer.

De huvudsakliga projektaktiviteterna är:

  • Undersökning och rapport om nationella kvalifikationsramar i samband med icke-formellt och informellt lärande och erkännanden och validering av kompetenser.
  • Utveckling av läroplan och verktyg för "Handläggare/rådgivare";
  • Utveckling av en förbättrad uppsättning av fyra bedömningsverktyg, två av dem med särskild hänvisning till de särskilda kvalifikationsprofiler, relaterade till de nationella referensramarna för kvalifikationer i Tyskland, Spanien, Frankrike och Sverige.

.

Samarbetspartners

  • Koordinator - Volkshochschule im Landkreis Cham e.V.,
  • Folkuniversitetet Kursverksamheten vid Lunds Universitetet, Sweden
  • Association pour le Développement de la Pédagogie de l’Individualisation, France
  • Generalitat de Catalunya – Department d’Ensenyament – Direcció General de Formació Professional Inicial I Ensenyaments de Règim Especial, Spain

Tid

1 November 2013 – 30 April 2016

Har du frågor?

Kontakta
eu-kristianstad@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila