Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Musikvetaren Johanna Broman Åkesson underhöll med historien om de humoristiska humanisterna Hasse Alfredsson och Tage Danielsson.

Årsmöte med Hasse och Tage

För att salutera ett framgångsrikt verksamhetsår 2017, det 34:e i ordningen, kryddade Umeå Senioruniversitet, UMSE, årsmötet i Folkets hus med den riksbekanta musikvetaren Johanna Broman Åkesson. Med en underhållande berättelse och minnesvärda filmklipp om de humoristiska humanisterna Hasse Alfredsson och Tage Danielsson gav hon årsmötet ett extra lyft. Johanna Broman Åkesson har för övrigt doktorerat om en annan nöjesveteran – Povel Ramel.

Senioruniversiteten finns på 30-talet platser i landet och drivs i nära samarbete med Folkuniversitetet. Umeå Senioruniversitet har i dag cirka 900 medlemmar varav drygt två tredjedelar är kvinnor. Verksamheten, som är politiskt och religiöst obunden, vänder sig till pensionärer och deras maka, make eller sambo, oavsett bakgrund och förkunskaper. Engagemang, social gemenskap, professionalitet och bra program är senioruniversitetets drivkraft.

Fjolårets studiecirklar, studieresor, föreläsningar och temadagar redovisade också ett ökat antal deltagare där föreläsningsserien om Finland blev en av årets populäraste inslag och körs därför i repris under 2018. Språk, musik, film och litteratur, natur och medicin, livsåskådning och samhälle är exempel på cirklar och föreläsningsserier. Månadsföreläsningarna har bland annat handlat om ”Vart tog bondskan vägen?”, med Anna Westerberg, eller ”Sänt och osänt”, radiomöten med Sveriges Radio-profilen Kerstin Berggren.

Det fina resultatet för 2017 ska nu investeras i ett utökat och ännu intressantare program för 2018 då föreningen firar 35-årsjubileum.

Foto: Jan Johansson

Arkiv

Toggle module

Bli medlem

Toggle module

Medlemsavgiften är 200 kr vilket gäller för ett kalenderår och betalas in på
Bankgiro 5312-2024 
Glöm inte att ange namn, adress, telefon och ev. e-postadress.

För medlemsfrågor, kontakta Carin Bergman, tel 070-3536520 eller e-post carin.be@telia.com

Umeå Senioruniversitet

Nygatan 43
903 30 Umeå

info@umse.nu