Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Arkiv

Nedan hittar du referat från våra medlemsmöten mm.

 

 • Pehr Stenbergs levernesbeskrivning

  Vad gör man med ca 5000 handskrivna sidor från en levnadsbeskrivning från slutet av 1700-talet av Stöckebondsonen tillika prästen i Umeå landsförsamling, Pehr Stenberg?

 • Vårutflykt

  I år gick UMSE:s utflykt söderut till Järnäs, Olofsfors och Lögdeå

 • Många klagar på radiospråket

  ”Hur pratar man i etermedier ejänkligen”? Så löd rubriken för vårterminens sista månadsföreläsning på Umeå Senioruniversitet (UMSE). Ett 70-tal personer (fullsatt!) hade samlats i Folkuniversitetets aula för att lyssna till språkvetaren Susanne Haugens reflektioner kring klagomål på språket i radio och TV, förr och nu. Susanne Haugen är doktor i Nordiska språk på Umeå universitet.

 • Gösta Skoglund – Västerbottens meste politiker

  Ett 60-tal medlemmar lät vårsolen lysa ute och prioriterade Mats Rosins (f d redaktör VF) exposé över Gösta Skoglunds politiska liv. Det gjorde de rätt i, oj så många munterheter som uppstod när Mats gav exempel på Gösta Skoglunds finurligheter, ”korridorpolitikens okrönte kung”, enligt samtida observatörer!

 • Årsmöte med Hasse och Tage

  För att salutera ett framgångsrikt verksamhetsår 2017, det 34:e i ordningen, kryddade Umeå Senioruniversitet, UMSE, årsmötet i Folkets hus med den riksbekanta musikvetaren Johanna Broman Åkesson. Med en underhållande berättelse och minnesvärda filmklipp om de humoristiska humanisterna Hasse Alfredsson och Tage Danielsson gav hon årsmötet ett extra lyft. Johanna Broman Åkesson har för övrigt doktorerat om en annan nöjesveteran – Povel Ramel.

 • Terminsstart med Ryska revolutionen

  Umeå Senioruniversitet, UMSE, inledde vårterminens månadsföreläsningar med att uppmärksamma Ryska revolutionen, som fyllde 100 år i fjol.

 • 18 nov 2016 Temadag om fjällen

  Fredagen den 18 november samlades drygt 80 personer till en temadag om fjällen som UMSE (Umeå senioruniversitet) anordnat på Folkets Hus i Umeå. Ordförande Anna-Karin Östling Sjöstrand hälsade välkommen och professor Camilla Sandström inledde med att ta upp frågan vad effekten av klimatförändrad flora och fauna blir av 2 månaders kortare vinter för samernas tillvaro och för oss alla.

 • Februari 2016 Årsmöte

  Umeå pensionärsuniversitet har avhållit sitt årsmöte för 2015 med ca 60 deltagande medlemmar

 • 29 jan 2016 Föreläsning

  Ola Nordebo, politisk chefredaktör vid Västerbottens-Kuriren, gästade 29/1 Umeå pensionärsuniversitet med en föreläsning om ”Dagstidningarnas dåtid, nutid och framtid”

 • 11 dec. 2015 Julbuffé

  Fredag den 11 december samlades UmPu:s medlemmar för den traditionella julbuffén

Arkiv

Toggle module

Bli medlem

Toggle module

Medlemsavgiften är 200 kr vilket gäller för ett kalenderår och betalas in på
Bankgiro 5312-2024 
Glöm inte att ange namn, adress, telefon och ev. e-postadress.

För medlemsfrågor, kontakta Carin Bergman, tel 070-3536520 eller e-post carin.be@telia.com

Umeå Senioruniversitet

Nygatan 43
903 30 Umeå

info@umse.nu