Sök Meny
Samarbete kring vardagsekonomi

Samarbete kring vardagsekonomi

Folkuniversitetet samarbetar med Finansinspektionen och Pensionsmyndigheten kring folkbildningsprojektet "Trygga din ekonomiska framtid". Det finns ett stort behov av opartisk information. Många människor behöver mer kunskaper för att kunna ta beslut kring sin pension och sitt sparande.

Relaterad information

logotyp till projektet Gilla din ekonomi 2011EU har tagit initiativ för att stärka den finansiella folkbildningen i Europa. Den svenska regeringen har gett detta uppdrag till Finansinspektionen och Pensionsmyndigheten. De har i sin tur bildat nätverket Gilla din ekonomi där olika organisationer, företag och myndigheter samverkar.

Folkuniversitetet har ingått ett tre år långt avtal med Finansinspektionen och kommer att erbjuda utbildning i privatekonomi, utifrån ett underlag framtaget av Finansinspektionen. De utbildar Folkuniversitetets lärare, som sedan vidarebefordrar kunskaperna genom kurser och föreläsningar.

Varannan svensk vill få råd och hjälp om privatekonomi via jobbet, visar Finansinspektionens undersökning. Därför kommer Folkuniversitetet framförallt att sälja utbildningarna företag som vill erbjuda sina medarbetare dem. I materialet framtaget av Finansinspektionen ingår även webbplatsen www.konsumenternas.se som tillhandahåller konsumentrådgivning inom ekonomi.

Har du frågor?

Kontakta
eva.arnek@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila