Sök Meny
Sfi-lärare, Kristianstad

Sfi-lärare, Kristianstad

Vi söker en lärare till Sfi-skolan i Kristianstad/Hässleholm. Skolorna bedrivs av Folkuniversitetet i nära samarbete med Jämshögs folkhögskola. Sista ansökningsdag den 20 november.

Vill du bli en del av vårt fina arbetslag, utveckla Sfi-skolan och arbeta utifrån Skolverkets styrdokument? Då är du varmt välkommen att söka tjänsten som Sfi-lärare. Vi söker dig som är nyfiken, engagerad och arbetar utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet. Vår Sfi-undervisning bygger på folkbildningens grund, livslångt lärande och individens behov.

Folkuniversitetet är en stor och mångfacetterad organisation där kreativitet och eget ansvar sätts högt. För att trivas hos oss så är det viktigt att du är flexibel, villig att hjälpa till och kvalitetsinriktad. I ditt arbete som Sfi-lärare, inom vuxenutbildningen, är det essentiellt att du kan möta eleverna utifrån individuella förutsättningar/behov/mål och med stor ödmjukhet och respekt. Du är införstådd med att lärarrollen innefattar administration, ambassadörsskap och deltagande i utvecklings- och rutinsättande arbete. Vi förutsätter att din undervisning är individanpassad och ger eleven en språkförmåga som är grundlig, allsidig och stödjande till fortsatta studier/arbete. Vi introducerar, stödjer, och följer upp dig/ditt arbete och ger dig eget utrymme att utvecklas och utforma din undervisning/arbetssätt, både själv och med kollegor

Utbildning/Erfarenhet 

Du är behörig lärare i svenska som andraspråk eller är på väg mot behörighet. Meriterande är erfarenhet av undervisning av vuxna, som Sfi-lärare och arbete inom folkbildningen

  • Du är inläst och van vid att undervisa utifrån Skolverkets kursmål och betygskriterier 
  • Du förstår vikten av samarbete, kollegialt lärande och att lära nytt inom pedagogiken 
  • Erfarenhet från interkulturell miljö är positivt samt ideellt/samhälleligt engagemang 
  • Du har kunskap/intresse/erfarenhet av digitala hjälpmedel som del i undervisningen 
  • Du kan planera, strukturera och prioritera ditt eget arbete 
  • Du lär känna och bygger relationer med dina deltagare och utmanar dem i deras lärande 

Anställning

Tillträde efter överenskommelse, Omfattning 100%, Lön enligt avtal. Anställningsform tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.Tjänstgöring kan förekomma i både Kristianstad och Hässleholm.

Urval sker löpande och tjänster tillsätts under ansökningsperiod. Sista dag att ansöka:20 november. Är du aktuell för en intervju, så kontaktar vi dig. 

I din ansökan vill vi veta vad du söker hos en arbetsgivare för att trivas och utvecklas samt dina tankar kring elevers lärande inom Sfi. 

Kontaktpersoner

Välkommen med din ansökan.

Har du frågor?

Kontakta
Magdalena Tegeborn O´Keeffe
magdalena.tegeborn-o-keeffe@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vad är Folkuniversitetet?

Vi är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av fem stiftelser knutna till universiteten i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå.